Ninsori abundente în Africa de Sud. În unele zone zăpada are doi metri şi drumurile sunt blocate

Autor: Petru Mazilu Postat la 21 septembrie 2024 13 afişări

Ninsori abundente în Africa de Sud. În unele zone zăpada are doi metri şi drumurile sunt blocate

Mai multe drumuri din Africa de Sud, înclusiv una dintre principalele autostrăzi ale ţării, sunt blocate din cauza ninsorile abundente. În unele zone zăpada are doi metri. Este vorba despre un fenomen rar, mai ales în ceea ce priveşte intensitatea sa.

Ninsorile abundente sunt un fenomen foarte rar în ţara africană. Acestea au început în noaptea de vineri spre sâmbătă şi au dus la blocarea a numeroase drumuri, potrivit Le Figaro.

Echipele serviciilor de urgenţă au intervenit non-stop pentru a oferi asistenţă oamenilor înzăpeziţi. Aceştia au petrecut chiar şi şapte ore în blocajele de pe drumuri. Circulaţia a fost afectată şi pe Autostrada N3, care leagă Johannesburg de oraşul de pe coasta de est, Durban.

Echipele de intervenţie au distribuit pături şi mâncare caldă oamenilor blocaţi în maşini. De asemenea, autorităţile au decis să închidă trei puncte de frontieră spre Lesotho. În unele zone, stratul de zăpadă a ajuns până la doi metri grosime, a informat, pe X, organizaţia de promovare a siguranţei rutiere Arrive Alive.

Sunt aşteptate noi ninsori şi au fost emise avertizări care vizează mai multe regiuni ale ţării, au anunţat meteorologii care descriu fenomenul drept un „caz extrem”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
africa de sud,
ninsori,
drumuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.