Noi date despre copilotul Germanwings care a provocat prăbuşirea avionului: Andreas Lubitz traversa o criză în relaţia cu prietena sa
Copilotul avionului Germanwings prăbuşit în Franţa, Andreas Lubitz, traversase o "criză în relaţia" cu prietena sa cu câteva săptămâni înainte de accident şi probabil se străduia să facă faţă despărţirii de aceasta, relatează cotidianul german Bild.
Cotidianul german Bild, citat de Daily Mail, a anunţat că Lubitz se afla în mijlocul unei "crize sentimentale" în relaţia cu prietena sa în săptămânile dinaintea accidentului şi probabil se străduia să facă faţă despărţirii de aceasta.
În plus, Andreas Lubitz "a suferit de epuizare profesională şi depresie în anul 2009", a declarat mama unei foste colege de liceu a copilotului, citată de Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Femeia, care a preferat să păstreze anonimatul, a explicat că acesta îi mărturisise fiicei ei că avea depresie şi epuizare, motiv pentru care întrerupsese cursurile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2009, reluându-le în 2012. Fiica femeii l-a văzut ultima dată pe Andreas Lubitz, în vârstă de 28 de ani, în decembrie 2014. "Atunci părea normal şi spunea că se simte foarte bine ca pilot", a subliniat femeia.
"Nu pot decât să îmi imaginez că a avut ceva de moment. Nu cred că a plănuit prăbuşirea, deşi pare un masacru", a adăugat femeia.
Preşedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat că Andreas Lubitz era apt de zbor, precizând că începuse pregătirile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2008, dar le întrerupsese o perioadă, timp în care a fost însoţitor de bord. "A întrerupt cursurile o perioadă, le-a reluat şi a devenit copilot în anul 2013. A trecut toate examenele practice şi medicale", a subliniat preşedintele Lufthansa.
Noile informaţii apar la câteva ore după ce poliţia a descins la apartamentul lui Lubitz pe care acesta l-ar fi împărţit cu prietena lui. Ofiţerii care au cercetat locuinţa din Montabaur, la periferia Dusseldorf, a lui Lubitz au confiscat obiecte care ar putea oferi un "indiciu" cu privire la ce s-a întâmplat cu avionul.
Ei au declarat că obiectele respective au fost luate de la adresă pentru a fi verificate, dar au confirmat că nu este vorba despre un bilet de sinucidere.
"Am găsit ceva ce va fi dus la testare. Nu putem spune ce este în acest moment, dar ar putea fi un indiciu semnificativ cu privire la ce s-a întâmplat", a declarat Markus Niesczery de la poliţia din Dusseldorf. "Sperăm să ofere unele explicaţii".
Detectivii germani au fost fotografiaţi în timp ce transportau dovezi de la o altă proprietate în care pilotul locuia cu părinţii lui, într-un orăşel de la nord de Frankfurt. Poliţiştii au fost văzuţi plecând cu saci mari albaştri plini cu dovezi şi cu un computer. Pilotul ar fi locuit, alternativ, la ambele adrese.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană