Nokian Tyres inaugurează fabrica de anvelope de la Oradea, prima din lume care nu emite dioxid de carbon. „Fabrica ne va consolida capacitatea de a deservi clienţii din Europa Centrală şi dincolo de aceasta”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 19 septembrie 2024 9 afişări

Nokian Tyres inaugurează fabrica de anvelope de la Oradea, prima din lume care nu emite dioxid de carbon. „Fabrica ne va consolida capacitatea de a deservi clienţii din Europa Centrală şi dincolo de aceasta”

Nokian Tyres a găzduit astăzi deschiderea oficială a fabricii sale de anvelope pentru autoturisme din Oradea. Fabrica funcţionează fără a utiliza energie din combustibili fosili, fiind astfel, prima fabrică de anvelope din lume cu zero emisii de dioxid de carbon, se arată într-un comunicat de presă emis de companie. Producţia comercială este planificată să înceapă la anul.

„Suntem foarte încântaţi să inaugurăm astăzi fabrica noastră din Oradea. Aceasta ne va consolida capacitatea de a deservi clienţii din Europa Centrală şi dincolo de aceasta, va sprijini creşterea noastră conform planului, către o cifră de afaceri de 2 miliarde de euro. Datorită noii noastre fabrici de anvelope cu zero emisii de dioxid de carbon suntem pregătiţi să fim liderii industriei şi să stabilim un nou standard pentru producţia sustenabilă de anvelope”, a declarat Jukka Moisio, Preşedinte şi CEO al Nokian Tyres.

Fabrica a produs prima sa anvelopă în iulie 2024. Proiectul este în curs de extindere către o capacitate anuală de 6 milioane de anvelope, cu potenţial de dezvoltare în viitor. Fabrica se va concentra pe producţia de anvelope pentru autoturisme, care vor fi vândute, în principal, pe piaţa din Europa Centrală, ea fiind situată strategic, pentru clientii din această regiune.

Suprafaţa totală a fabricii este de aproximativ 54 de hectare. Facilităţile includ unitatea de producţie, un centru pentru depozitarea şi distribuţia anvelopelor, precum şi clădiri pentru amestecare, utilităţi şi administrative. Suprafaţa construită totalizează aproximativ 100.000 de metri pătraţi.

La noua de fabrică vor lucra aproximativ 500 de persoane, dintre care 300 vor fi recrutate până la sfârşitul acestui an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nokian Tyres,
Oradea,
anvelope

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.