Noua afacere a lui Elon Musk şi Sergey Brin de la Google
Elon Musk, proprietarul Twitter, este un utilizator regulat de ketamină, un anestezic folosit iniţial în medicina veterinară, potrivit unui raport al Wall Street Journal.
Alături de Musk, cofondatorul Google, Sergey Brin, este ilustrat în rândurile articolului WSJ (intitulat „Ciuperci magice. LSD. Ketamina. Narcoticele care alimentează Silicon Valley) drept o persoană care „se bucură uneori de beatitudinea ciupercilor magice", în timp ce fondatorul CashApp, Bob Lee, este prezentat ca făcând parte, în trecut, dintr-o „scenă underground de party-uri private" unde utilizarea psihedelicelor era „un lucru cât se poate de obişnuit".
Consumul de droguri psihedelice a evoluat semnificativ în ultimii ani, ajungând să devină o parte cu adevărat pronunţată a „culturii corporatiste" din Silicon Valley. Potrivit WSJ, directorii de top din domeniul tehnologiei consideră ketamina, psilocibina (elementul activ din ciuperci) şi LSD-ul „ca fiind reale porţi de acces către noi dimensiuni de afaceri".
În ceea ce-l priveşte pe Musk, directorul general al Tesla şi Space X a declarat că ia microdoze de ketamină pentru a trata depresia, fiind un entuziast al narcoticului în cadrul petrecerilor la care participă, potrivit unor persoane care au cunoştinţă directă despre obiceiurile de consum ale miliardarului.
Utilizarea acestor stupefiante nu este întotdeauna legală - deşi sfera narcoticelor începe să beneficieze de un val de fonduri care se îndreaptă spre cercetare şi eforturi de lobby - mulţi utilizatori ajungând să se autodiagnosticheze sau să se bazeze pe sfaturile de dozare ale altor susţinători ai psihedelicelor care, de asemenea, nu sunt profesionişti în domeniul medical, ceea ce duce la riscul de a „aluneca în abuz", a declarat pentru WSJ Alex Penrod, specialist în dependenţă din Austin, Texas.
Potrivit reporterului şi podcasterului Kara Swisher, consumul de narcotice în rândul marilor companii este pe o panta ascendentă încă din 2018, notând că stupefiantele au fost văzute de cei din domeniul tech ca o modalitate inspiraţională de a-şi „extinde capacităţile mentale pe toate planurile”.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro