Nuclearelectrica se va ocupa de extracţia minereului de uraniu din perimetrul Tulghes-Grinties, din judeţul Neamţ. Compania a primit licenţa de exploatare, cu titlu gratuit, prin transfer de la Compania Naţională a Uraniului
Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, anunţă că a semnat actul adiţional de preluare a licenţei de concesionare a activităţii de exploatare a minereului de uraniu din perimetrul Tulghes-Grinties, localizat în judeţul Neamţ.
Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, anunţă că a semnat actul adiţional de preluare a licenţei de concesionare a activităţii de exploatare a minereului de uraniu din perimetrul Tulghes-Grinties, localizat în judeţul Neamţ.
Compania a primit licenţa de exploatare împreună cu toate drepturile şi obligaţiile aferente, cu titlu gratuit, prin transfer de la Compania Naţională a Uraniului, potrivit informaţiilor de pe bursă.
“În perioada imediat post-transfer, SNN va realiza o analiza complexa asupra modalitatilor optime de utilizare a licentei, respectiv a resurselor, in vederea identificarii si implementarii celei mai avantajoase metode de valorificare a acestei licente”, spun reprezentanţii companiei.
Pe 30 mai 2020, acţionarii SNN au aprobat declansarea initierii demersurilor in vederea transferului licentei de concesionare a activitatii de exploatare in perimetrul Tulghes – Grinties, judetul Neamt, acordata de catre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, Companiei Nationale a Uraniului.
În martie 2021, Nuclearelectrica a semnat cu Compania Naţională a Uranului (CNU) contractul de vânzare-cumpărare a unor active din cadrul liniei de procesare a concentratului de uraniu de la Sucursala Feldioara a CNU.
Prin aceste acţiuni, compania îşi asigură un circuit nuclear integrat, cu extragere de minereu de uraniu, procesarea acestuia, fabricarea de combustibil şi producerea de energie nucleară.
“Preluarea licentei de concesionare a perimetrului Tulghes-Grinties, coroborat cu preluarea unor active ale sucursalei Feldioara a CNU, are in vedere, conform hotararilor actionarilor SNN, consolidarea ciclului integrat de combustibil nuclear si crearea premiselor pentru dezvoltarea lantului intern de aprovizionare in avantajul competitiv al Romaniei si al SNN”, explică reprezentanţii Nuclearelectrica.
Producătorul român de energie nucleară a încheiat T1/2021 cu un profit net de 234 mil. lei, în creştere cu 9% faţă de T1/2020, în timp ce veniturile s-au majorat cu 10,6%, la 704 mil. lei în pofida scăderii cantităţii de energie electrică vândută la 2,73 TWh.
Compania şi-a bugetat investiţii de 433,9 mil. lei pentru 2021 din care în T1 gradul de realizare este de 9%, adică 39 mil. lei.
Statul român, prin Ministerul Energiei, are 82,5% din compania cu o capitalizare de 8,46 mld. lei.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro