Nvidia devine a doua cea mai tranzacţionată acţiune de pe eToro. Cotaţia, pe plus cu 37% în trimestrul trecut

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 04 iulie 2024 70 afişări

Investitorii individuali con­tinuă să obţină expunere pe Nvidia, în timp ce îşi intensifică căutările în rândul companiilor câştigă­toare din domeniul inteligenţei artificiale, conform celor mai recente date trimestriale privind acţiunile de pe aplicaţia de tranzacţionare şi investiţii eToro.

Nvidia devine a doua cea mai tranzacţionată acţiune de pe eToro. Cotaţia, pe plus cu 37% în trimestrul trecut

Grupul tech Dell, pe radarul investitorilor datorită iniţiativelor privind inteligenţa artificială.  Creşteri şi pe producătorii de cipuri Broadcom şi Micron.

Investitorii individuali con­tinuă să obţină expunere pe Nvidia, în timp ce îşi intensifică căutările în rândul companiilor câştigă­toare din domeniul inteligenţei artificiale, conform celor mai recente date trimestriale privind acţiunile de pe aplicaţia de tranzacţionare şi investiţii eToro.

Platforma a analizat ce companii au înregistrat cea mai mare schimbare proporţională a deţinătorilor, de la un trimestru la altul analizând totodată cele mai deţinute 10 acţiuni de pe platformă de către investitorii globali şi cei români.

Printre cele mai deţinute acţiuni în al doilea trimestru a avut loc o nouă schimbare semnificativă în clasament, Nvidia crescând şi devenind a doua cea mai populară acţiune pe platforma eToro la nivel global, după Tesla, dar peste Amazon şi Apple, se arată într-un comunicat de presă.

„Liderul pieţei de inteligenţă artificială se afla pe locul patru la sfârşitul primului trimestru şi pe locul şapte cu trei luni înainte, dar a continuat să atragă noi investitori, alimentat de o nouă creştere de 37% a preţului acţiunilor sale în ultima perioadă trimestrială. Clasamentul în preferinţele investitorilor români s-a schimbat şi el. În timp ce primele două locuri sunt ocupate de Tesla şi Nio, UiPath a urcat pe locul trei, înlocuind Apple, care a trecut pe locul patru.“

„De asemenea, Nvidia urcă un loc, pe poziţia cinci, înlocuind Microsoft, în timp ce Meta, proprietarul platformei Facebook, este acum pe poziţia a noua, împingând Alibaba pe locul 10“, scriu reprezentanţii eToro.

În vreme ce Nvidia domină titlurile din presa internaţională, alte companii din domeniu atrag, de asemenea, atenţia investitorilor, multe dintre cele cu ambiţii mari în materie de inteligenţă artificială figurând pe lista companiilor cu cea mai mare creştere proporţională, mai reiese din comunicat. Printre acestea se numără Dell, care a înregistrat o creştere de 45% a numărului de deţinători pe platforma eToro. în ultima perioadă, Dell a anunţat mai multe produse de inteligenţă artificială şi a fost, de asemenea, recomandată ca potenţial furnizor pentru noul start-up xAI al lui Elon Musk.

Producătorii de cipuri Broadcom (plus 33% creştere a numărului de utilizatori) şi Micron Technology (plus 27%) au înregistrat, de asemenea, o creştere semnificativă a numărului de utilizatori pe platformă, la fel ca MongoDB (plus 24%), o companie care ajută alte companii să implementeze inteligenţa artificială generativă.

Continuând tendinţa care a apărut în primul trimestru, mai multe acţiuni europene au figurat pe lista celor mai mari creşteri, pe primul loc situându-se compania energetică franceză Air Liquide (plus 139%), care a atras un interes major în urma veştii că va furniza energie producătorului de cipuri Micron. Santander (plus 32%) şi firma spaniolă de energie Repsol (plus 26%).

Investitorii români au favorizat în preferinţele lor investiţionale Nike, Nvidia AMD, Intel, dar şi UiPath, companie înfiinţată în România. De asemenea, aceştia şi-au redus poziţiile la Apple, Paypal şi Coca-Cola.

„Este, de asemenea, interesant să vedem că investitorii individuali privesc dincolo de IA şi, mai general, în domeniul tehnologiei, mai multe companii europene din sectorul auto, al energiei şi al serviciilor financiare atrăgând o atenţie deosebită în al doilea trimestru. Observăm un interes reînnoit al investitorilor români pentru "unicornul" de origine română UiPath. Având în vedere că acţiunile au scăzut cu 49% de la începutul acestui an, poate că investitorii români au cumpărat pe scădere. întotdeauna este important să fii diversificat pe sectoare, dar mai ales atunci când se schimbă condiţiile privind ratele dobânzilor. De asemenea, nu există nicio garanţie că toate acţiunile IA vor creşte“, spune  analistul eToro Bogdan Maioreanu.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.