O armată de roboţi este construită în laboratoare secrete din Ucraina pentru a lupta cu ruşii

Autor: Petru Mazilu Postat la 15 iulie 2024 15 afişări

O armată de roboţi este construită în Ucraina pentru a lupta cu ruşii, anunţă surse guvernamentale ucrainene. Este vorba despre roboţi cu diferite utilizări, construiţi de sute de mici companii din Ucraina. Acestea folosesc inclusiv componente de la dronele prăbuşite.

O armată de roboţi este construită în laboratoare secrete din Ucraina pentru a lupta cu ruşii

Ingineri din sute de laboratoare, aflate în locuri secrete din Ucraina, construiesc o armată de roboţi care urmează să fie folosiţi pe front. Se estimează că există 250 de startup-uri de apărare în toată ţara care construiesc roboţi în locuri camuflate sub forma unor depozite sau ateliere auto, potrivit Sky News. Vehiculele construite folosesc chiar şi componente ale unor drone prăbuşite şi astfel sunt mult mai ieftine.

Un antreprenor a realizat un vehicul terestru fără pilot. Acesta a fost construit într-un depozit, în doar patru zile, şi a fost numit Odyssey. Robotul care a costat aproximativ 35.000 de dolari, are 800 kg şi poate parcurge până la 30 km cu o singură încărcare a bateriei de dimensiunea unui mic răcitor de bere.

Robotul acţionează ca o maşină de salvare şi aprovizionare, dar poate fi modificat pentru a transporta o mitralieră grea sau echipamente de neutralizare a minelor.

Ucrainenii speră că prin aceste invenţii să reducă avantajul ruşilor în ceea ce priveşte numărul de militari. De altfel, forţa sistemelor fără pilot a devenit în acest an o ramură a armatei ucrainene.

De asemenea, Mykhailo Fedorov, viceprim-ministrul pentru transformarea digitală, i-a încurajat pe cetăţenii să urmeze cursuri online gratuite şi să asambleze acasă drone aeriene. El vrea ca ucrainenii să construiască un milion de aparate zburătoare pe an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
armată,
roboţi,
laboratoare

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.