O carte pe zi: „Povestea mea. Adaptată pentru tinerii cititori” de Michelle Obama
Acest volum redactat pentru tinerii cititori reprezintă o relatare cinstită şi fascinantă despre viaţa trăită prin puterea exemplului de Michelle Obama. Ea îşi împărtăşeşte opinia despre cum pot tinerii să se ajute şi să îi ajute şi pe alţii, indiferent de statutul pe care îl au în viaţă.
Michelle Obama a fost Prima Doamnă a Americii din 2009 până în 2017. Absolventă a Universităţii Princeton şi a Facultăţii de Drept de la Harvard, doamna Obama şi-a început cariera ca avocat la Sidley&Austin, în Chicago, unde l-a întâlnit pe viitorul ei soţ, Barack Obama. Mai târziu, a lucrat la primărie, la Universitatea din Chicago şi la Centrul Medical al Universităţii din Chicago.
După ce soţul ei şi-a încheiat mandatul la Casa Albă, Michelle Obama şi-a publicat autobiografia. A fost una dintre cele mai aşteptate, apoi mai vândute şi mai apreciate cărţi ale perioadei. O carte de memorii încărcată de candoare, de onestitate, o oglindă a epocii şi o mărturie preţioasă despre apartenenţă, iubire, rasă principii, valori şi, fireşte, ascensiune spectaculoasă.
Ulterior, anul trecut, Michelle Obama a publicat „Povestea mea” într-o versiune adaptată pentru tinerii cititori, cartea pe care o semnalăm astăzi.
Scriu editorii: „Michelle Robinson s-a născut în cartierul South Side din Chicago. De la aceste începuturi umile va ajunge Michelle Obama, puternica primă doamnă a Statelor Unite, adevărată sursă de inspiraţie, atunci când soţul ei, Barack Obama, a fost ales cel de-al patruzeci şi patrulea preşedinte. Vor fi prima Primă Familie de culoare la Casa Albă şi vor servi ţara vreme de două mandate.
În copilărie, Michelle a împărţit aceeaşi cameră cu fratele ei, Craig, în apartamentul de la etaj al familiei lor, din casa mătuşii ei. Părinţii săi, Fraser şi Marian, şi-au hrănit copiii cu dragostea şi energia lor. Tatăl lui Michelle şi-a învăţat copiii să muncească din greu, să se ţină de cuvânt şi să îşi amintească să râdă. Mama ei le-a arătat cum să gândească singuri, să îşi folosească vocea şi să nu se teamă.
Dar viaţa a îndepărtat-o de casă. Cu hotărâre, planuri făcute cu atenţie şi dorinţa de a se realiza, Michelle a fost dornică să îşi extindă orizontul. A intrat la Universitatea Princeton, unde a descoperit cum e să fii singura femeie de culoare dintr-o încăpere. A studiat apoi la Facultatea de Drept de la Harvard şi, după absolvire, s-a întors la Chicago şi a devenit avocat de succes. Planurile ei s-au schimbat când l-a cunoscut şi s-a îndrăgostit de Barack Obama.
De la primii ani de căsnicie când se lupta să echilibreze rolurile de femeie de carieră, soţie şi mamă a două fiice, Michelle Obama dă detalii despre trecerea către viaţa politică şi despre cele îndurate de familia ei ca urmare a carierei politice rapide a soţului ei şi a campaniei pentru alegerile prezidenţiale. Ea ne vorbeşte despre strălucirea rochiilor de bal şi a călătoriilor în toată lumea şi despre cât de greu este să îi consolezi pe cei care au trecut prin tragedii.
Între timp, a reuşit să nu lipsească de la concursurile de înot ale fiicelor ei şi să asiste la serbările şcolare fără să ajungă ea în centrul atenţiei, în timp ce elabora şi promova diverse iniţiative, orientate mai ales către copii, în primii ani ca primă doamnă.
Cel mai important, acest volum redactat pentru tinerii cititori reprezintă o relatare cinstită şi fascinantă despre viaţa trăită prin puterea exemplului de Michelle Obama. Ea îşi împărtăşeşte opinia despre cum pot tinerii să se ajute şi să îi ajute şi pe alţii, indiferent de statutul pe care îl au în viaţă. Le cere cititorilor să îşi dea seama că nimeni nu este perfect şi că procesul scrierii propriei poveşti este ceea ce contează, iar descoperirea de sine este continuă.”
Michelle Obama. Povestea mea. Adaptată pentru tinerii cititori. Traducere din limba engleză de Corina Hădăreanu. Ewditura Litera. 528 pag.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro