O nouă terapie anti-îmbătrânire, bazată pe mecanismele salamandrelor Axolotl, prelungeşte viaţa şoarecilor cu 25%, arată un nou studiu. Cercetătorii sunt optimişti
Cercetătorii au descoperit că inhibarea unei proteine pro-inflamatorii numite IL-11 poate creşte speranţa de viaţă a şoarecilor cu până la 25%.
Această tehnică, inspirată din capacitatea salamandrelor axolot de a-şi regenera membrele, este în studii clinice incipiente la oameni pentru tratarea fibrozei pulmonare.
Rezultatele sugerează că înţelegerea rolului genelor şi proteinelor în îmbătrânire ar putea duce la creşterea speranţei de viaţă la oameni.
Deşi studiul publicat în Nature nu a inclus date de la teste pe oameni, cercetătorii sunt optimişti că efectele benefice anti-îmbătrânire vor fi observate şi la oameni.
O terapie bazată pe ştiinţa care le permite salamandrelor Axolotl să-şi regenereze membrele tăiate îi ajută pe şoareci să traiască cu 25% mai mult, potrivit cele mai noi descoperiri revoluţionare în cercetarea anti-îmbătrânire, scrie Financial Times.
Tehnica, care implică suprimarea unei proteine pro-inflamatorii, protejează rozătoarele împotriva mai multor boli şi este în studii clinice incipiente pe oameni pentru fibroza pulmonară.
Rezultatele cercetării oferă o perspectivă optimistă că înţelegerea profundă a rolului pe care gena individuală şi proteinele îl joacă ar putea creşte speranţa de viaţă şi speranţa de sănătate – anii sănătoşi din viaţă – la oameni.
Cititi mai multe pe www.alephnews.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro