O staţiune de schi din Alpii francezi îşi închide definitiv porţile,victimă a schimbărilor climatice

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 octombrie 2024 18 afişări

O staţiune de schi din Alpii francezi îşi închide definitiv porţile, victimă a schimbărilor climatice. Locuitorii din Seyne-les-Alpes au votat pentru încetarea activităţilor de schi în staţiunea Grand Puy, marcând sfârşitul unei ere pentru acest domeniu schiabil de 24 de kilometri.

O staţiune de schi din Alpii francezi îşi închide definitiv porţile,victimă a schimbărilor climatice

Situată la o altitudine între 1.370 şi 1.800 de metri, staţiunea Grand Puy a fost grav afectată de încălzirea globală. Lipsa constantă a zăpezii a dus la o scădere dramatică a numărului de vizitatori, ceea ce a generat pierderi anuale de sute de mii de euro, potrivit consiliului municipal, relatează Le Monde.

Primarul Laurent Pascal a explicat că municipalitatea intenţionează acum să ofere vizitatorilor „activităţi sportive şi de natură care respectă mediul”. Printre planurile de viitor se numără transformarea unui rezervor în lac de pescuit şi construirea unui stadion de atletism.

Acest caz nu este izolat. În aceeaşi zi, comunitatea de comune Matheysine din Isère a decis să oprească subvenţiile pentru staţiunea de schi Alpe du Grand Serre, care se va închide după 85 de ani de existenţă.

Geograful Pierre-Alexandre Metral, doctorand la Universitatea Grenoble şi specialist în strategii de reconversie, subliniază amploarea fenomenului: peste 180 de staţiuni de schi au fost închise în Franţa începând cu anii 1970, majoritatea fiind micro-staţiuni familiale sau comunale neprofitabile, situate în zonele montane medii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
staţiune de schi,
închidere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.