O ţară din Europa plănuieşte să modernizeze reţeaua de buncăre nucleare din perioada Războiului Rece
Elveţia doreşte să îşi modernizeze reţeaua de adăposturi nucleare din perioada Războiului Rece. Acestea sunt considerate un mare avantaj într-o perioadă de incertitudine globală sporită, în special după invazia Rusiei în Ucraina.
Elveţia plănuieşte să aloce bani pentru a moderniza o parte din buncărele nucleare din perioada Războiului Rece, relatează agenţia Reuters.
O lege întocmită în anul 1963 garantează populaţiei de 9 milioane, precum şi refugiaţilor sau străinilor, un loc în buncărele care să îi protejeze în caz de bombe şi radiaţii nucleare.
Guvernul a lansat consultări încă din luna octombrie pentru a asigura „rezilienţa elveţiană în caz de conflict armat” şi plănuieşte o modernizare de 250 de milioane de dolari a structurilor vechi.
„Aceasta nu înseamnă că ne pregătim pentru un conflict - nu acesta este mesajul - dar avem o reţea de adăposturi şi trebuie să le întreţinem şi să ne asigurăm că sunt funcţionale”, a declarat pentru Reuters Louis-Henri Delarageaz, comandantul protecţiei civile pentru cantonul Vaud.
Elveţia a devenit o ţară neutră în privinţa războaielor în aul 1815. Ea a fost ocupată de Franţa în secolul al XVIII-lea şi a suferit unele bombardamente aeriene în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
-
Ce mai face George Soros la 94 de ani, „inamicul public" numărul 1 din România. Cine este Alexander Soros, urmașul lui, care a fost decorat de fostul președinte american Joe Biden în locul tatălui său. Scott Bessent, mâna dreaptă a lui Soros, alături de care a prăbușit lira sterlină, e acum ministru de Finanțe în SUA