LIVE: ZF Real Estate by Storia - Cum arată piaţa imobiliară premium din Pipera la început de 2025?

O ţară slab pregătită pentru viitor: Marea Britanie nu are o strategie economică coerentă de ani întregi. Britanicii au ajuns să fie cu aproape 10.000 de euro mai săraci decât francezii şi nemţii

Autor: Catalina Apostoiu Postat la 04 decembrie 2023 31 afişări

De ani întregi, guvernul brita­nic nu a dispus de o strategie eco­nomică coerentă, relevă un raport recent privind starea naţiunii citat de The Guardian.

O ţară slab pregătită pentru viitor: Marea Britanie nu are o strategie economică coerentă de ani întregi. Britanicii au ajuns să fie cu aproape 10.000 de euro mai săraci decât francezii şi nemţii

De ani întregi, guvernul brita­nic nu a dispus de o strategie eco­nomică coerentă, relevă un raport recent privind starea naţiunii citat de The Guardian.

Realizat de Resolution Foun­da­tion şi Centre for Economic Perfor­mance din cadrul London School of Economics, raportul admite că poli­ticienii s-au confruntat cu o succe­siune de şocuri globale, însă autorii acestuia scot la lumină o serie de eşe­curi care au făcut ca Marea Britanie să rămână în urma economiilor G7 şi să fie slab pregătită să ofere un nivel de trai decent pentru majoritatea cetăţenilor săi în anii următori.

În loc să creeze o economie în care numărul locurilor de muncă înalt calificate este în creştere, ra­portul arată că muncitorii britanici vor fi cu 470 de lire sterline mai săraci până la finalul deceniului.

Cincisprezece ani de stagnare eco­nomică au lăsat gospodăriile bri­tanice cu aproape 10.000 de euro mai sărace decât cele din ţări ca Franţa şi Germania, notează Bloomberg, citând acelaşi raport.

O scădere a comerţului interna­ţio­nal este unul dintre motivele in­vocate pentru lipsa creşterii econo­mice, raportul dând parţial vina pe Brexit pentru acest aspect, scrie The Guardian. De asemenea, doar câteva oraşe au făcut cu succes tranziţia către o economie de servicii.

Toate marile oraşe britanice cu excepţia Londrei au niveluri ale producti­vităţii sub media naţională.

Procentul din publicul britanic care invocă sărăcia şi inegalitatea drept una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă ţara a crescut dramatic, de la 7% în 2010 la 19% imediat înainte de pandemie.

Între timp, aproape o treime din tinerii din UK nu primesc nicio educaţie până la vârsta de 18 ani, com­parativ cu doar unu din cinci în Franţa şi Germania.

Drept rezultat, se arată în raport, creşterea veniturilor disponibile ale gospodăriilor de la generaţie la gene­raţie a încetinit sau s-a oprit.

În acelaşi timp, cu criza costurilor de trai continuând, date recente arată că aproape una din 10 gospodării britanice nu a reuşit să plătească o factură esenţială în luna încheiată pe 10 noiembrie, cel mai ridicat nivel din aprilie 2020, relevă un sondaj recent realizat de Which?.

57% din cei intervievaţi au declarat că au fost nevoiţi să facă ajustări financiare pentru a rămâne pe linia de plutire. Printre acestea, trecerea peste o masă, vânzarea unor bunuri personale, apelarea la economii.

Cu Crăciunul şi vremea mai rece apropiindu-se rapid, presiunile asupra finanţelor gospodăriilor nu vor face decât să crească în lunile următoare.

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.