O veste bună pentru IMM-uri: OSIM anunţă reduceri de până la 75% la taxele pentru înregistrarea mărcilor

Autor: Cristina Bellu Postat la 25 septembrie 2024 9 afişări

O veste bună pentru IMM-uri: OSIM anunţă reduceri de până la 75% la taxele pentru înregistrarea mărcilor

Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) din Uniunea Europeană, inclusiv din România, beneficiază începând cu 19 septembrie, de o reducere de până la 75% a taxelor pentru înregistrarea mărcilor, brevetelor şi designurilor, pe fondul unor măsuri adoptate de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) şi Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

“Brandul reprezintă firma până la urmă, şi el este de fapt activul esenţial care se transmite celor care preiau compania. De aceea, acest program are succes in Europa - finanţările pentru anul 2024 s-au terminat în luna iulie şi abia acum au fost suplimentate, pentru că face din orice firmă posesoarea unui brand înregistrat, deci a unui drept exclusiv prin care te identifică clienţii.”, explică Radu Bozocea, expert în drepturi de proprietate intelectuală şi partener în cadrul agenţiei Weizmann Ariana & Partners.

Taxele eligibile care pot fi rambursate sunt de până la 1.500 de euro pentru taxele aferente brevetelor, plus 2.000 euro pentru cheltuieli juridice privind redactarea şi depunerea cererii de brevet, şi de până la 1.000 de euro pentru taxele asociate mărcilor şi desenelor/modelelor.

Rambursarea acestor taxe se efectuează direct în conturile bancare ale IMM-urilor solicitante.

“Această reducere reprezintă o oportunitate pentru întreprinderile mici şi mijlocii de a-şi proteja proprietatea intelectuală la costuri minime, contribuind astfel la dezvoltarea şi securizarea afacerilor lor în contextul pieţei europene şi internaţionale”, spun reprezentanţii OSIM

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IMM,
marci,
inregistrare,
osim,
imm-uri,
anunt,
reduceri,
oficiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.