Olandezii au lansat primul burger creat in vitro, din celule stem de vaca. Pret: 250.000 de euro
Cantareste fix 142 de grame si costa 250.000 de euro: e primul burger creat in vitro, din celule stem de vaca. Astazi a fost gatit de un bucatar si degustat de doi voluntari la Londra. Prima lor impresie a fost ca seamana mult cu un hamburger obisnuit. Au simtit totusi lipsa grasimii. Creatorii mizeaza pe o productie de masa in maximum 20 de ani.
Luni s-a consumat momentul de glorie pentru o echipa de cercetatori de la Universitate din Maastricht. Ei au lucrat cinci ani pentru a crea acest burger, plecand de la cateva celule minuscule prelevate dintr-un muschi de vaca.
Au adaugat sare, pudra de ou, suc de sfecla si shofran pentru culoare. La demonstratia din aceasta dupa-amiaza au participat, pe langa profesorul Mark Post, un bucatar si doi voluntaridegustatori.
Aparent, pregatirea burgerului a decurs ca pentru unul conventional. Toti cei prezenti au asteptat primele impresii cu sufletul la gura.
"Are un gust intens,seamana cu cel al carnii. Nu e la fel de suculent insa. Si am simtit lipsa sarii si a piperului".
Cititi mai multe pe www.incont.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro