Orange România a avut venituri de 407 mil. euro în trim. 4 din 2023, mai mari cu 1,5%
Orange, liderul pieţei locale de telecom, a înregistrat în trim. 4 din 2023 venituri de 407 mil. euro, mai mari cu 1,5% faţă de anul anterior, iar la nivelul întregului an a raportat un business de 1,6 mld. euro, mai mic cu 1,2% faţă de 2022, conform datelor publicate de grupul francez de telecomunicaţii.
♦ Julien Ducarroz, CEO al Orange România: „2023 a fost un an plin de noi provocări la nivel local, într-un context economic complex“ ♦ Veniturile din servicii de IT şi integrare au crescut cu 23%.
Orange, liderul pieţei locale de telecom, a înregistrat în trim. 4 din 2023 venituri de 407 mil. euro, mai mari cu 1,5% faţă de anul anterior, iar la nivelul întregului an a raportat un business de 1,6 mld. euro, mai mic cu 1,2% faţă de 2022, conform datelor publicate de grupul francez de telecomunicaţii.
La 31 decembrie 2023, grupul Orange România oferea servicii mobile către 9,5 milioane de clienţi, internet fix în bandă largă către 1,1 milioane de clienţi, iar servicii de televiziune prin cablu şi satelit către 1,1 milioane de clienţi.
„2023 a fost un an plin de noi provocări la nivel local, într-un context economic complex şi încercat de presiuni concurenţiale. Ne-am concentrat acţiunile în jurul consolidării performanţei companiei, cu accent pe menţinerea calităţii reţelei şi pe îmbunătăţirea experienţei clienţilor noştri, marcând etape importante în acest sens. Azi, românii au acces la cel mai rapid internet mobil, 5G, cu viteze de până la 1,5 Gpbs, prezent în 38 de oraşe, şi la oferte şi servicii accesibile de comunicaţii. Am încheiat anul cu anunţul semnării acordului între Orange şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, ce a anunţat intenţia de a crea un singur operator de telecomunicaţii complet convergent.
În continuare, ne vom concentra pe performanţa reţelei, pe interacţiunile cu clienţii şi pe prezenţa în zona de digital, unde ne dorim să furnizăm servicii cât mai atractive. Vom duce mai departe, totodată, implicarea în proiecte sociale şi acţiuni care reflectă grija noastră pentru mediu. Prin toate aceste demersuri ne menţinem ambiţia de a rămâne în fruntea industriei şi de a aduce schimbări benefice pe termen lung în toate comunităţile în care suntem prezenţi“, a comentat rezultatele Julien Ducarroz, CEO al Orange România.
La nivelul Europei Centrale, regiune în care Orange include operaţiunile din România, veniturile au fost de 2,292 mld. euro în 2023, mai mari cu 0,5% faţă de anul precedent, cu un profit operaţional de 640 mil. euro, mai mare cu 1,4% faţă de anul anterior. Investiţiile grupului în regiune au fost în 2023 de 429 mil. euro, în scădere cu 1%. Orange nu oferă aceste date şi pentru fiecare ţară în parte.
O evoluţie pozitivă a fost obţinută de divizia de business, conform datelor companiei. “În Orange Business, veniturile din IT&C în ultimele 12 luni au crescut cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Motoare de creştere au fost serviciile de securitate cibernetică, care suscită în continuare interes pentru companii, soluţiile de smart city şi proiectele de digitalizare a administraţiei publice şi a învăţământului. Al patrulea trimestru al anului trecut a avut în prim-plan importanţa securizării mediilor online, lansându-se Web Application Firewall (WAF), un nou serviciu de securitate cibernetică pentru protecţia aplicaţiilor expuse la internet, dar şi un nou raport Business Internet Security 2023. Acesta oferă o imagine detaliată asupra provocărilor din domeniul securităţii cibernetice în contextul revoluţiilor tehnologice precum generative AI, subliniind creşterea de 18% în 2023 a numărului atacurilor cibernetice faţă de anul anterior“.
Compania a menţionat şi cum au evoluat planurile de extindere a reţelei. “Eforturile de extindere a reţelei au continuat anul trecut, când peste 500 de noi localităţi din mediul urban şi rural au primit acces la conectivitate 4G şi 4GĂ. Reţeaua 4G acoperă 98,77% din populaţie, în timp ce reţeaua 4G+ acoperă 82,58% din populaţie. 13 noi oraşe au beneficiat în 2023 de reţeaua 5G/5GĂ, ajungând la un total de 38 de oraşe cu cele mai rapide viteze mobile, de până la 1,5 Gbps. Calitatea reţelei Orange a fost din nou confirmată, la final de 2023, de auditorul independent LCC International. Măsurătorile efectuate în 40 de oraşe şi pe drumurile de legătură dintre acestea au arătat că Orange România rămâne cea mai bună reţea mobilă în ceea ce priveşte performanţa serviciilor de voce şi date“.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro