Oraşul din România care se dezvoltă accelerat mai obţine fonduri în cadrul unui proiect european de 43 mil. euro pentru a transforma ştrandul din oraş într-o grădină termală modernă

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 10 octombrie 2024 559 afişări

Oraşul din România care se dezvoltă accelerat mai obţine fonduri în cadrul unui proiect european de 43 mil. euro pentru a transforma ştrandul din oraş într-o grădină termală modernă

Primăria Oradea a accesat un proiect european de aproximativ 214,6 mil. lei (peste 43 mil. euro), TVA inclus, din care 62,1 mil. lei (circa 12,5 mil. euro) reprezintă finanţarea prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, pentru amenajarea unei grădini termale în cartierul Ioşia. Durata de execuţie a proiectului este de doi ani de la semnarea contractului de lucrări. În prezent proiectul tehnic este finalizat, urmând să fie lansată procedura de achiziţie pentru execuţia lucrărilor, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

’’O parte din actualul ştrand Ioşia, construit în anii ’80, va fi transformat într-o grădină termală modernă, destinată atât locuitorilor din Oradea, cât şi turiştilor. Aceasta va include bazine interioare şi exterioare, un bar cu servire din apă, platforme pentru plajă, o zonă de spa, o sală de fitness, un punct de alimentaţie publică şi numeroase spaţii verzi, amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul apelor termale. Incinta actualului ştrand Ioşia va fi reconfigurată, astfel că o treime din teren va rămâne destinată funcţionării ştrandului, dedicată în special seniorilor oraşului, iar două treimi din teren, în partea sudică, vor fi alocate amenajării grădinii termale. Dintr-o suprafaţă totală de 45.084 mp, grădina termală va ocupa 32.405 mp’’, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Oradea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oradea,
proiect european,
gradina termala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.