(P) Alegerea tipului de cafea pentru afacerea ta

Postat la 14 august 2024 42 afişări

(P) Alegerea tipului de cafea pentru afacerea ta

Indiferent dacă ai un business în HoReCa sau îţi doreşti să te lansezi în această ramură de activitate, este esenţial să te familiarizezi cu cele mai importante aspecte care construiesc această industrie. Cafeaua este un element central al industriei HoReCa, indiferent dacă vorbim de o cafenea, unde este piesă centrală, sau de un restaurant, ori hotel, unde aceasta vine în plan secundar.

Cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vine vorba de cafea, sunt alegerea şi pregătirea sortimentului de cafea potrivit, dar şi alegerea unor echipamente de cafea corespunzătoare. Este important ca toţi clienţii care îţi vor trece pragul să primească preparate de înaltă calitate, dar şi o experienţă infuzată de arome, atunci când savurează una dintre cele mai apreciate băuturi calde la nivel mondial. Astfel, ţi-am pregătit o serie de informaţii şi sfaturi utile pe care să le foloseşti în alegerea celei mai bune cafele pentru afacerea ta.

Tipuri de cafea

Iată care sunt tipurile de cafea disponibile pe piaţă:

► Cafea instant: acest tip de cafea este cea mai simplă şi rapidă variantă de preparare a produsului finit. Amestecând 1-2 linguriţe de cafea solubilă cu apă caldă, vei obţine doza de energie de care ai nevoie. În funcţie de preferinţele fiecărui client, se poate adăuga lapte şi zahăr. Deoarece acest tip de cafea este în general servit acasă, îţi recomandăm să-ţi îndrepţi atenţia către un alt tip de cafea, precum boabele de cafea sau cafeaua măcinată, alternative preferate de iubitorii de cafea.

► Cafea măcinată: prin procesul de granulaţie, boabele de cafea sunt transformate in pulbere. Stabilirea gradului de măcinare este importantă în vederea alegerii modului de preparare al cafelei. De exemplu, pentru un espresso, amestecul de cafea folosit trebuie să fie foarte fin măcinat, astfel încât aroma băuturii să fie intensă. 

► Cafea boabe: cafeaua boabe este cea mai îndrăgită variantă dintre tipurile de cafea existente, deoarece prospeţimea şi gustul intens al cafelei sunt la cel mai inalt nivel, cafeaua fiind măcinată pe loc pentru fiecare ceaşcă de cafea în parte. Cafeaua boabe, Arabica sau Robusta, te ajută să obţii gustul mult dorit în prepararea oricărui soriment: latte, espresso, flat white etc. 

Alegerea tipului de cafea potrivit afacerii tale

Dacă te-ai hotărât să faci o schimbare sau vrei să începi o afacere în industria HoReCa, alegerea tipului de cafea este esenţială pentru afacerea ta. Cafeaua boabe este cea mai bună alegere, oferind o experienţă plină de arome, însă acesta nu este singurul aspect pe care trebuie să îl iei în considerare. Iată alţi factori pe care să te concentrezi:

Calitatea boabelor de cafea: boabele Arabica sunt aromate, cu un gust si miros premium, iar cele Robusta sunt mai bogate în cremă şi mai puţin aromate. De asemenea, poţi alege să îmbini cele două tipuri de cafea, combinând astfel calităţile fiecăreia dintre ele.

Ţara de provenienţă a cafelei: boabele de cafea din Columbia şi Brazilia sunt mai acide, în timp ce boabele cultivate în Asia au o aciditate mai scazută şi au nevoie de o prăjire intensă.

Boabele trebuie să fie compatibile cu aparatul de cafea: asigură-te că aparatul de cafea pe care îl ai sau cel pe care vrei să-l achiziţionezi este compatibil cu cafeaua boabe.

Studiază piaţa, degustă cât mai multe sortimente de cafea şi oferă-le clienţilor tăi experienţa premium de care au nevoie pentru a reveni la locaţia ta.

Sursa foto: Pexels.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafea,
alegere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.