(P) Angajaţii tăi au aceste 3 beneficii la locul de muncă?

Postat la 17 mai 2024 20 afişări

(P) Angajaţii tăi au aceste 3 beneficii la locul de muncă?

În ceea ce priveşte locurile de muncă, angajaţii sunt tot mai interesaţi de beneficiile extrasalariale oferite de companiile pentru care lucrează, ceea ce este absolut normal, având în vedere stresul sub care aceştia lucrează datorită rapidităţii cu care totul în jurul lor se schimbă. Aceste beneficii contribuie masiv la satisfacţia şi angajamentul lor, dar pot fi şi un factor decisiv în atragerea şi păstrarea talentelor, aşa că nu ezita să le oferi, dacă nu vrei ca oamenii din compania ta să plece la fiecare câteva luni într-o firmă dispusă le ofere asta.

Iată trei beneficii extrasalariale importante pe care angajaţii tăi le doresc de la locul de muncă, dar şi de ce sunt atât de valoroase

Programul de lucru flexibil şi munca de acasă

Unul dintre cele mai apreciate beneficii extrasalariale de către angajaţi este programul de lucru flexibil şi posibilitatea de a lucra de la distanţă. Acum, mai mult ca niciodată, echilibrul între viaţa profesională şi cea personală devine din ce în ce mai important, iar angajaţii apreciază posibilitatea de a-şi gestiona mai bine timpul şi de a evita timpul pierdut în trafic sau deplasările zilnice la birou, atâta vreme cât îşi pot duce la bun sfârşit task-urile şi de acasă. Lucrul de la distanţă şi programul de lucru flexibil pot spori eficienţa şi productivitatea angajaţilor mai mult decât ţi-ai fi imaginat, permiţându-le să lucreze într-un mediu în care se simt confortabil. De exemplu, un părinte care lucrează de acasă poate să îşi petreacă pauza de prânz alături de copilul său şi să se întoarcă la muncă mai energic şi concentrat.

Programele de wellness şi de sănătate

În contextul crescut al conştientizării sănătăţii şi al stresului asociat locului de muncă, programele de wellness şi de sănătate devin tot mai importante pentru angajaţi. Aceste programe pot include abonamente la săli de fitness, sesiuni de yoga sau meditaţie, vouchere de vacanţă, programe de consiliere şi asistenţă pentru sănătatea mintală sau chiar masaje la locul de muncă. Beneficiile wellnessului îmbunătăţesc sănătatea şi bunăstarea angajaţilor, dar pot avea şi un impact pozitiv asupra moralului şi productivităţii acestora. Angajaţii care se simt sprijiniţi în eforturile lor de a-şi menţine sănătatea fizică şi mintală sunt mai puţin predispuşi la stres, fiind mai motivaţi să îşi aducă întreaga lor energie şi pasiune la locul de muncă. Pentru asta, încearcă cardurile pentru angajaţi care cuprind o serie de beneficii pe care orice angajat şi-ar dori să le primească la locul de muncă!

Dezvoltarea profesională şi oportunităţile de învăţare

Nu în ultimul rând, angajaţii îşi doresc să îşi dezvolte constant abilităţile şi să îşi îmbunătăţească cunoştinţele, ceea ce este de înţeles, luând în calcul rapiditatea cu care inteligenţa artificială se extinde în tot mai multe contexte. Prin urmare, un alt beneficiu important este accesul la programe de dezvoltare profesională şi oportunităţi de învăţare. Astfel, le poţi oferi angajaţilor acces la cursuri de formare şi certificări în domeniul lor de activitate, programe de mentorat sau coaching şi chiar posibilitatea de a participa la conferinţe şi evenimente de networking, ceea ce îi va ajuta să îşi atingă potenţialul maxim şi să îşi asume noi provocări şi responsabilităţi în cadrul companiei.

În concluzie, beneficiile extrasalariale trebuie să fie prezente în orice companie care îşi doreşte să aibă parte de angajaţi fericiţi şi loiali, care să aducă rezultate remarcabile ori de câte ori au ocazia!

Fotografie de la Chris Benson pe Unsplash.com 

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.