(P) Automat de testare foloseşte robot FANUC pentru preluarea probelor şi reduce riscul de infectare cu coronavirus
O companie de automatizări din Bavaria, Germania, a dezvoltat o soluţie automată de testare împotriva noului coronavirus. În locul personalului medical, acest prototip foloseşte camere video şi un robot FANUC pentru a oferi kit-uri persoanelor şi a prelua probele de la acestea. Dacă va fi implementat la scară largă, acest sistem inovator poate reduce riscul de infectare la testare şi nu va necesita utilizarea de personal medical, atât de util în spitale, centre de îngrijire medicală şi alte instituţii medicale.
Unitatea complet automata funcţionează pe modelul “drive-in” sau “walk-in”. Persoanele care sunt suspecte de infectare şi doresc să se testeze pot utiliza automatul din maşină sau stând în faţa lui. Instrucţiunile video afişate de automat îi ghidează pe oameni să parcurgă paşii necesari. La început, fiecare persoană îşi dezinfectează mâinile şi scanează actul de identitate. SIstemul acceptă şi pre-înregistrarea persoanei pe baza unui cod emis în avans. Datele personale sunt înscrise pe recipientul testului prin marcarea unui cod de bare. Robotul FANUC scanează codul de bare şi înmânează recipientul persoanei care va efectua autorecoltarea cu beţişorul din interior conform instrucţiunilor video transmise de automat. La final, braţul robotului preia recipientul închis şi îl depozitează în interiorul automatului, pentru a fi transportat ulterior către un laborator de analize medicale.
"Pentru a se asigura că fiecare probă de test este validă, acţiunea de autorecoltare poate fi asistată video live de către un specialist medical," explică unul dintre antreprenorii firmei BoKa Automatisierung care a creat acest sistem. Datorită acţiunilor importante asigurate de sistemul video şi de robot, un specialist medical poate monitoriza concomitent de la distanţă mai multe automate de testare. În felul acesta, se reduce din presiunea pusă pe personalul medical şi pe centrele tradiţionale de testare. Automatul poate fi setat să ajute şi la efectuarea testelor rapide. "În funcţie de durata materialului video cu instrucţiuni, efectuarea unui test complet durează între 4 şi 6 minute," spune reprezentantul firmei producătoare. Pentru că unitatea este programată să permită testarea concomitentă a două persoane, un număr de aproximativ 500 de probe se poate colecta într-o zi de un automat care funcţionează 24 de ore.
"Roboţii FANUC sunt utili în multe arii periculoase pentru oameni sau în care sarcinile sunt repetitive, în numeroase industrii”, a declarat Tamás Mezei, Director Executiv al FANUC România. "Am fi foarte mulţumiţi să vedem că roboţii produşi de noi vor putea ajuta în procesul de testare, făcându-l mai sigur şi mai eficient în viitor. În felul acesta putem contribui la o uşurare a dificultăţilor cotidiene cu care ne confruntăm în această perioadă".
Modelul de robot FANUC cu 6 axe folosit în acest automat de testare este LR Mate 200iD/7L, cu o anvergură a braţului de 911 mm. Sistemul de control al robotului este amplasat dedesubtul lui, pentru a utiliza cât mai puţin spaţiu. Şi pentru a avea loc suficient pentru amplasarea probelor pe tava de colectare din interior, robotul este instalat în poziţie suspendată şi are acces din ambele părţi.
Dacă acest prototip se va dovedi util sectorului medical, unităţile automate de testare pentru coronavirus pot deveni extrem de utilizate în viitorul apropiat. Timp de săptămâni la rând personalul medical a fost copleşit de acţiunile de testare, în multe locuri s-au creat adevărate blocate datorită volumului mare de persoane testate. În acelaşi timp, specialiştii sunt îngrijoraţi de un al doilea val de infectare.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro