(P) Cele mai populare tipuri de imprimantă
Imprimantele sunt dispozitive foarte folositoare atât pentru familii care au copii la şcoală, cât şi pentru afaceri. Deseori copiii au nevoie de materiale pentru şcoală, iar într-o firmă e nevoie tot timpul de documente, mai ales în sectoarele mai puţin digitalizate. De asemenea, mai există şi imprimanta 3D care este foarte folositoare pentru a crea prototipuri fizice pentru afacerile la început de drum.
În acest articol vei citi despre cele mai populare trei tipuri de imprimată şi despre caracteristicile acestora. Vom vorbi despre imprimanta cu laser şi cea cu cerneală, acestea fiind modelele clasice. Al treilea tip este imprimanta 3D, un model mai modern, care este atipic, deoarece printează în relief, nu pe hârtie.
1. Imprimanta cu laser
Imprimanta laser funcţionează pe baza unui toner. Acest model printează la o viteză mai mare decât cel cu cerneală, făcându-l mai eficient în momentele în care e nevoie de o cantitate mare de hârtie imprimată într-un timp scurt. Imprimanta cu laser este foarte populară în şcoli, deoarece imprimă la o calitate şi viteză ridicate.
Un avantaj al acestui tip de imprimantă este costul pe termen lung. În general imprimanta cu laser costă mai mult, însă un toner poate fi folosit pentru o cantitate mai mare de hârtie printată.
Aşadar, mai puţine tonere cumpărate înseamnă mai mulţi bani economisiţi. De asemenea, acel toner este umplut cu pudră, iar pudra imprimă foarte calitativ textul, dar şi imaginile.
Imprimanta cu laser are nevoie de mai puţină mentenanţă şi este mai rezistentă decât una cu cerneală. Nu se strică uşor şi sunt puţine cazurile în care are nevoie de reparaţii. Un alt avantaj al acestui tip de imprimantă este compatibilitatea cu un număr mare de formate. Nu necesită un anumit tip de hârtie sau o anumită mărime ca să funcţioneze.
2. Imprimanta cu cerneală
Acest tip de imprimantă este potrivită pentru persoanele care nu au nevoie de o cantitate mare de hârtie printată. Este mai ieftină decât modelul cu laser şi printează la o viteză mai mică. De asemenea, sunt recomandate pentru poze sau ilustraţii deoarece dispozitivul imprimă la o calitate foarte ridicată şi redă fidel detaliile.
De obicei, imprimanta cu cerneală este mai mică decât cea cu laser, aşadar este potrivită pentru persoanele care au un spaţiu limitat. Acest model este cunoscut pentru versatilitatea sa. Poate să printeze pe diverse materiale textile, hârtie, carton, etc.
În general, imprimanta cu cerneală are funcţii de bluetooth sau wireless. Poţi să te conectezi la ea cu ajutorul unui stick, iar anumite modele permit conectarea direct de pe telefonul mobil, printr-o aplicaţie. Acest tip de dispozitiv este potrivit pentru persoanele care îl folosesc ocazional şi programează sarcini relativ uşoare.
3. Imprimanta 3D
Acest tip de imprimantă este o soluţie inovativă pentru mai multe nevoi. Cu ajutorul unei aplicaţii, te conectezi la imprimantă şi programezi execuţia unui prototip realizat de tine sau preluat de pe internet. Cu ajutorul acestei imprimante poţi să îţi dai frâu liber creativităţii şi să creezi modele făcute de tine. De asemenea, poţi să dezvolţi şi o afacere din această activitate. Multe companii mai mici îşi încep drumul prin a face un prototip cu ajutorul imprimantei 3D.
În general, acest tip de imprimantă se potriveşte persoanelor pasionate de artă, care se pricep la design. După fiecare model realizat poţi face modificări la plan, iar imprimanta va realiza alt model conform instrucţiunilor. Dispozitivul se poate folosi de o gamă largă de materiale precum plastic, metal şi chiar şi ceramică.
Tehnologia pentru imprimanta 3D începe să se dezvolte tot mai mult, iar aceasta devine tot mai ieftină. În momentul de faţă există modele scumpe, care au o mulţime de funcţii extra, dar şi modele ieftine care au mai puţine opţiuni, dar în final dau acelaşi produs.
Atunci când cumperi o imprimantă, indiferent de timpul ei, este bine să compari modelele de pe piaţă şi să citeşti recenziile lăsate de oameni. Mulţi cumpărători caută imprimante multifuncţionale datorită spectrului mare de opţiuni disponibile.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro