(P) Cu ce se deosebeşte Gentleman Jack de Jack Daniel’s clasic
Jack Daniel’s Gentleman Jack este un whisky uşor, accesibil, care, deşi este o alegere ideală de bază pentru savurare, se poate dovedi a fi prea uşor, neted sau plictisitor pentru consumatorii de whisky experimentaţi.
Jack Daniel’s a fost înfiinţat în 1886 şi este cel mai bine vândut whisky american din lume. Este produs în Lynchburg, Tennessee, care în mod ironic este un judeţ „uscat”, ceea ce înseamnă că produsul nu poate fi vândut acolo. Brown-Forman a achiziţionat Jack Daniel’s în 1956.
Deşi nu este etichetat oficial drept un bourbon, majoritatea whisky-urilor Jack Daniel’s îndeplinesc criteriile necesare pentru a fi numite bourbon. După distilare, Jack Daniel's îi permite whisky-ului să picure timp de şase zile în nişte cuve, trecând prin cărbune care a fost produs prin arderea lemnului de arţar care a fost impregnat cu whisky Jack Daniel’s. Ulterior, acest whisky este introdus în butoaie noi de stejar şi îmbătrânit pentru o durată estimată de 4-7 ani.
Gentleman Jack a fost introdus pentru prima dată în 1988. Comparativ cu standardul vechi No. 7, trăsătura distinctivă a Gentleman Jack este dublarea părţii cu cărbune. Astfel, în plus faţă de procesul de trecere prin cărbune înainte de îmbătrânirea whisky-ului, băutura Gentleman Jack mai trece o dată prin acest proces înainte de a fi îmbuteliată.
Gentleman Jack Vanilie miroase moale şi a caramel şi se amestecă cu fructe de vară, stejar uşor şi o notă de banană. Un pic de sirop de arţar în fundal oferă o dulceaţă suplimentară. Aroma generală este plăcută şi familiară, dar nu are suficientă putere pentru a face o impresie de durată.
Banana subtilă este urmată de arome moi şi dulci – caramel, cremă de vanilie, miere, zahăr brun şi stejar. Natura whisky-ului este uniformă şi netedă. Deşi nu este intensă, adâncimea generală a aromei este mai mult decât sugerează sticla, oferind o cantitate surprinzătoare de structură în spatele dulceţei.
Natura uniformă a whisky-ului se revarsă în finisaj cu doar o notă de condiment, accentuând note persistente de caramel, zahăr brun şi miere. Pe măsură ce aromele se estompează, rămâne un postgust frumos şi dulce.
Gentleman Jack a fost prima extensie majoră de linie a Jack Daniel’s în 1988. În acea perioadă, whisky-ul american era perceput mult diferit decât este în prezent, luptându-se cu vodca şi având doar un pic de spaţiu pe rafturile magazinelor, departe de popularitatea pe care o vede astăzi.
Gentleman Jack este supus aceluiaşi proces din Lincoln County (măturarea cărbunelui) ca şi whisky-ul standard Jack Daniel’s, după distilare şi înainte de îmbuteliere, moment în care nu există încă nicio distincţie între cele două whisky-uri. A doua maturare a cărbunelui, care are loc după îmbătrânire, dar înainte de îmbuteliere, este ceea ce face Gentleman Jack diferit de Jack Daniel’s standard.
Procesul este considerat un proces subtractiv, eliminând impurităţile dure cu intenţia de a face whisky-ul mai „neted”. Împreună cu impurităţile, procesul elimină şi culoarea şi aroma. În timp ce multe whisky-uri sunt filtrate prin cărbune după îmbătrânire în butoaie, felul în care Gentleman Jack este trecut cărbune moale pentru a doua oară după îmbătrânire nu este o practică obişnuită.
Whisky-ul rezultat este foarte neted, aşa cum sugerează sticla cu o expresie scrisă cu auriu pe partea superioară a capacului negru. Acest whisky este totuşi mai aromat decât te-ai aştepta, comparativ cu majoritatea whisky-urilor similare, şi totuşi este foarte uşor. Un echilibru frumos de caramel, vanilie şi stejar, este cel mai probabil potrivit pentru cei care vor să savureze un whisky, dar vor să bea ceva mai uşor. Din păcate, este mai puţin „Jack” decât omologul său standard Old No. 7, ceea ce îl face mai puţin interesant pentru un pasionat de whisky care doreşte să exploreze puţin mai departe.
Gentleman Jack este un echilibru perfect de vanilie, caramel şi stejar care aterizează direct în partea de whisky-uri dulci, uşor de băut. Fanii bourbonilor cu rezistenţă scăzută ar trebui să găsească multe lucruri care să le placă la Gentleman Jack. Acest whisky s-ar putea însă să le placă şi celor cărora s-ar putea să nu le pese de Jack-ul standard. Pe de altă parte, pentru pasionaţii de bourbon, Gentleman Jack oferă puţine lucruri pentru care să fie entuziasmaţi. Este o reamintire bună că nu toate whisky-urile au fost făcute pentru toată lumea.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro