(P) Cum te ajută o soluţie complexă de salarizare?

Postat la 01 octombrie 2024 10 afişări

(P) Cum te ajută o soluţie complexă de salarizare?

Gestionarea eficientă a operaţiunilor de payroll implică utilizarea unor soluţii complexe de salarizare, mai ales în cazul companiilor cu un număr mare de angajaţi. Alături de calculul de salarii, o astfel de aplicaţie facilitează generarea rapoartelor, completarea formularelor statistice, gestionarea reţinerilor salariale şi alte operaţiuni de salarizare.

Cum te ajută o soluţie de salarizare?

Cu un program salarii complex, poţi calcula simplu şi rapid remuneraţiile lunare ale angajaţilor, pe baza pontajului şi a celorlalte elemente variabile necesare pentru calcul. De asemenea, aplicaţia de payroll include funcţionalităţi prin care completezi uşor formulare statistice, efectuezi corecţii de calcul, generezi rapoarte sau gestionezi alte procese conexe salarizării. Un astfel de soft beneficiază în permanenţă de toate actualizările legislative, pentru ca tu să poţi efectua în siguranţă toate procesele

Completează automat formularele de statistică

Formularele de statistică TS, LV şi S3 trebuie completate şi depuse către Institutul Naţional de Statistică, o sarcină care poate să necesite foarte mult timp, în lipsa unei soluţii digitale. Cu o funcţionalitate dedicată dintr-un program de salarii, poţi eficientiza considerabil această activitate, pentru a evita supraîncărcarea specialiştilor HR şi payroll şi depunerea cu întârziere a formularelor către INS.

Generează rapoarte de payroll

Printre operaţiunile de salarizare se numără şi crearea rapoartelor specifice. Un soft performant îţi oferă posibilitatea de a genera diverse rapoarte configurabile, necesare managementului companiei sau instituţiilor statului. Prin extragerea şi prelucrarea datelor disponibile în sistem, poţi genera rapoarte cu date despre costurile cu forţa de muncă, distribuţia salariilor pe departamente, şi alte informaţii importante. Astfel, softul te ajută să identifici uşor oportunităţi de eficientizare a costurilor, alături de beneficiul obţinerii rapide a unor rapoarte complexe.

Distribuie uşor fluturaşii de salariu

Printre funcţionalităţile disponibile într-un program salarii, se numără şi un modul care facilitează generarea fluturaşilor de salariu, cu toate detaliile despre veniturile angajaţilor pe care doreşti să le incluzi. Apoi, le poţi distribui acestora prin e-mail sau prin SMS, pentru ca aceştia să aibă acces facil la datele de interes. De asemenea, poţi încărca fluturaşii într-un portal de tip self-service pentru angajaţi, disponibil online sau la punctele de lucru ale companiei.

Poţi integra aplicaţia cu alte softuri de HR

Un program de salarii complex poate fi integrat cu alte sisteme HR, pentru a avea un flux cât mai cursiv al operaţiunilor de resurse umane. Spre exemplu, poate fi integrat cu un sistem de pontaj, pentru a importa rapid datele de prezenţă în soluţia de salarizare. De asemenea, poate fi integrat cu o aplicaţie de resurse umane, prin care poţi gestiona optim procesele de management de personal.

Alege o soluţie performantă pentru operaţiunile de payroll

O soluţie complexă de salarizare te ajută să gestionezi eficient operaţiunile recurente de payroll, să reduci la minimum birocraţia şi erorile umane, dar şi să ai parte de o securitate ridicată a datelor din sistem. Aplicaţia simplifică operaţiunile menţionate în acest articol, dar şi alte numeroase procese asociate salarizării. Un soft performant îţi permite să personalizezi funcţiile disponibile în sistem, pentru a acoperi cât mai multe dintre nevoile specifice organizaţiei tale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.