(P) Diagnostic avansat şi tratament minim invaziv pentru bolile cardiovasculare
Afecţiunile cardiovasculare, tot mai frecvente în prezent, din cauza stilului de viaţă nesănătos, pot fi diagnosticate prin tehnici avansate şi tratate prin proceduri endovasculare minim invazive, foarte bine suportate de pacienţi. Cardiologia intervenţională este o supraspecializare aflată la graniţa dintre cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi radiologie intervenţională, folosind tehnici imagistice specializate şi proceduri nechirurgicale pentru rezolvarea sigură şi rapidă a unor probleme de la nivelul cordului sau al vaselor mari de sânge. Intervenţiile se realizează prin abord endovascular arterial sau venos percutanat: cardiologul intervenţionist face o mică incizie la nivelul unui vas de sânge, prin care introduce un cateter care apoi este deplasat prin interiorul vasului până la locul unde este necesară intervenţia.
Astfel de proceduri minim invazive au devenit chiar tratament de primă intenţie pentru afecţiuni grave precum infarctul miocardic acut. Această afecţiune gravă poate fi diagnosticată şi tratată rapid printr-o procedură de cardiologie intervenţională: coronarografia (vizualizarea arterelor coronare, pentru a identifica zona în care s-a produs un blocaj în circulaţia sângelui), urmată de angioplastia cu balon şi stent (lărgirea zonei blocate şi montarea unui dispozitiv special, care va asigura pe viitor un flux normal de sânge).
Sondaj Știu
Ești de acord ca viitorul Președinte să dizolve Parlamentul, pentru a reflecta voința de acum a electoratului?
Procedurile de cardiologie intervenţională pot să identifice şi să trateze cu succes multe afecţiuni cardiovasculare: boala cardiacă ischemică (angina pectorală, infarctul miocardic acut), stenoze carotidiene care duc la accidente vasculare cerebrale, patologii valvulare cardiace (afecţiuni ale valvelor inimii), anevrisme de aortă, tulburări de ritm cardiac şi de conducere la nivelul inimii, boala arterială periferică. Tratamentul minim invaziv are multe avantaje pentru pacient: permite o recuperare rapidă, fără durere şi sângerare postoperatorie, riscurile de complicaţii sunt mult reduse, iar durata spitalizării este mai scurtă.
Departamentul de Cardiologie Intervenţională din Spitalul Clinic SANADOR dispune de săli echipate modern, cu tehnologii şi dispozitive de ultimă generaţie, fiind singurul din România dotat două angiografe ultraperformante Philips Azurion 7. Cardiologii intervenţionişti de la SANADOR realizează inclusiv proceduri medicale hibride, alături de colegii lor specializaţi în chirurgie cardiovasculară. Echipa medicală are o vastă experienţă şi stagii de formare şi perfecţionare în importante centre de excelenţă internaţionale.
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro