(P) Lumea HOSPICE, sprijin inedit pentru campaniile de fundraising. 11 organizaţii neguvernamentale – beneficiarele proiectului
Prin proiectul Lumea HOSPICE, demarat la începutul acestui an, Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei urmăreşte să consolideze capacitatea de fundraising a organizaţiei, în vederea asigurării sustenabilităţii serviciilor acordate pacienţilor cu boli incurabile. Astfel, proiectul permite diversificarea surselor de finanţare.
“Pandemia Sars-Cov2 ne-a determinat să căutăm soluţii de adaptare astfel încât pacienţii noştri să nu aibă de suferit, să le putem permite accesul la serviciile noastre. Evident, campaniile de fundraising au fost afectate, dar am învăţat să căutăm soluţii, să privim contextul în ansamblul lui şi să analizăm oportunităţile. Am constatat că donatorii sunt deschişi la interacţiunea în mediul virtual şi, în multe cazuri, chiar o preferă. Aşa a apărut ideea acestui proiect care presupune integrarea actualelor programe într-o platformă digitală cu componentă de video streaming şi instrumente de donaţii online”, afirmă Mirela Nemţanu, director executiv HOSPICE Casa Speranţei.
11 organizaţii neguvernamentale vor beneficia de sprijin în vederea dezvoltării capacităţii de fundraising
Acest proiect unic în România, unicitate asigurată şi de faptul că fondurile sunt direcţionate către organizaţia beneficiară în timp real, direct din platformă, este o şansă ca 11 organizaţii neguvernamentale să îşi extindă sursele de finanţare.
În acest moment, proiectul de află în etapa de selecţie a acestor organizaţii care trebuie să îndeplinească anumite criterii astfel încât să fie eligibile.
Beneficiile aderării în proiectul Lumea HOSPICE sunt reprezentate de accesul gratuit la platforma lumea.hospice.ro, sprijin pentru implementarea şi setarea platformei în vederea utilizării opţiunii live stream, sesiuni de informare şi instruire în vederea utilizării platformei.
“Ultimii ani ne-au demonstrat că fragilitatea este cuvântul de ordine, ceea ce consideram sigur şi constant se poate transforma într-o secundă. Din dorinţa de a fi proactivi şi de a rămâne aproape de oamenii care fac parte din povestea noastră, am considerat că e oportun să aplicăm în cadrul proiectului”, precizează Georgeta Bucur, preşedinte Asociaţia Down Plus.
Un alt beneficiar al proiectului este şi Fundaţia Acorns, iar Valentina Secara, General Manager al fundaţiei, afirmă că “principalul motiv pentru care am aplicat a fost dorinţa de a promova nevoia de educaţie timpurie către cât mai multe persoane şi companii. De asemenea, un alt motiv îl constituie strângerea de fonduri pentru conferinţa ce urmează a fi organizată, în cadrul acestui an, în patru oraşe”.
Platforma lumea.hospice.ro, o platformă lansată cu evenimente susţinute de HOSPICE Casa Speranţei
HOSPICE Casa Speranţei a început seria de evenimente online Lumea HOSPICE, evenimente ale căror scop este de a furniza informaţii cu privire la îngrijirea paliativă, informaţii şi recomandări susţinute de specialişti în domeniu. Astfel, până în momentul de faţă au fost transmise live evenimentele-dezbateri online: Ce este paliaţia?; Dialog cu oamenii din spatele proiectului Copacul Dorinţelor: Amintiri din Copilărie; Mituri vs Adevăruri în paliaţie.
Pentru organizaţiile care vor beneficia de posibilitatea utilizării platformei, beneficiile financiare sunt foarte importante. Astfel, fondurile sunt virate direct la organizaţie prin contul mobilpay, chiar dacă organizaţia are sediul în altă ţară. Fondurile provin din donaţii directe sau vânzare de produse.
Despre Programul Active Citizens Fund România
Programul Active Citizens Fund România este finanţat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparităţile economice şi sociale şi a consolida relaţiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare şi statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorţiul compus din Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Fundaţia pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi, Fundaţia PACT şi Frivillighet Norge, care acţionează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE şi Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societăţii civile şi a cetăţeniei active şi creşterea capacităţii grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmăreşte dezvoltarea pe termen lung a sustenabilităţii şi capacităţii sectorului societăţii civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetăţeniei active şi a drepturilor omului şi consolidând în acelaşi timp relaţiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. Pentru mai multe informaţii despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesaţi www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informaţii despre Granturile SEE şi Norvegiene, accesaţi www.eeagrants.ro.dezbatere cu subiecte din sfera îngrijirii paliative, susţinute de specialişti.
Despre HOSPICE Casa Speranţei
HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România şi este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.
Organizaţia are două spitale cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, echipe mobile în patru oraşe – Bucureşti, Braşov, Făgăraş şi Zărneşti, şase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă şi educaţie şi peste 100 de paturi pentru internare şi activităţi adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii şi unităţi proprii pentru internare, la domiciliul pacienţilor şi în spitalele partenere. În cei 30 de ani de existenţă, HOSPICE a adus alinare şi speranţă pentru peste 45.000 de copii şi adulţi. HOSPICE Casa Speranţei este furnizor de educaţie medical continua, acreditată de către OAMGMAMR şi înscrisă în Lista Furnizorilor de EMC.
Puteţi sprijini pacienţii HOSPICE şi cauza îngrijirii paliative cu o donaţie ( https://www.hospice.ro/doneaza/ ) sau cu un SMS la 8846 cu textul TIMP (4euro).
Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hospice.ro. Ne găsiţi pe Facebook şi pe Instagram , iar pe Youtube puteţi afla povestea HOSPICE şi istoria îngrijirii paliative în România.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro