(P) Nestlé România derulează a şaptea ediţie a programului de dezvoltare profesională Summer’s Cool 20 de studenţi şi absolvenţi din România încep un internship de vară plătit

Postat la 09 iulie 2024 61 afişări

(P) Nestlé România derulează a şaptea ediţie a programului de dezvoltare profesională Summer’s Cool 20 de studenţi şi absolvenţi din România încep un internship de vară plătit

Unul dintre cele mai apreciate programe de internship din mediul de business a început la Nestlé Romania, compania care investeşte an de an în pregătirea tinerilor absolvenţi şi susţinerea lor în tranziţia lor din mediul academic către o carieră de succes. Loredana Gîlmeanu, HR Business Partner & Country Lead Nestlé Romania, Bulgaria, Adriatics, explică filozofia programului şi cum este pus în practică.

BM: De ce a creat Nestlé Romania acest proiect?

LG: Programul nostru de internship se numeşte Summer’s Cool şi face parte din Iniţiativa Nestlé Needs YOUth, lansată de Nestlé în 2013, ce are scopul de a sprijini tinerii în tranziţia lor din mediul academic către o carieră de succes. Astfel, Nestlé oferă programe de internship şi locuri de muncă pentru studenţi sau absolvenţi, dându-le oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile şi de a câştiga experienţă într-un mediu de lucru real. Prin intermediul programului Nestlé Needs YOUth, compania îşi asumă responsabilitatea socială de a sprijini tinerii în dezvoltarea lor profesională şi de a contribui la crearea unui viitor mai bun pentru aceştia. Nestlé investeşte în pregătirea şi dezvoltarea tinerilor cu potenţial aflaţi la început de carieră, parte integrantă din programele de Responsabilitate Socială Corporativă. Iniţiativa Summer’s Cool are ca scop să completeze pregătirea teoretică oferită de universitate cu o pregătire practică, care îi va familiariza pe studenţi cu cerinţele şi realitatea locurilor de muncă din lumea afacerilor. De la lansarea sa în 2017, peste 110 studenţi din Romania au participat în acest program, care face parte din iniţiativa globală Nestlé Needs YOUth. Anul acesta, am ajuns la cea de-a 7-a ediţie, care reuneşte 85 de tineri din Bulgaria, Serbia, Croaţia şi, în premieră, Ucraina, în afară de România.

BM: Prin ce se diferenţiază Summer’s Cool faţă de alte programe similare?

LG: Programul de internship de la Nestlé Romania este plătit. Anul acesta, avem 20 de studenţi şi absolvenţi din România care participă la Summer’s Cool în cadrul Nestlé, şi munca lor este plătită şi repet acest detaliu pentru că este foarte important ca să le arătăm tinerilor că munca lor este apreciată. Nestlé este o companie care atrage şi formează tineri la început de drum şi suntem mândri că o bună parte din actualii noştri profesionişti şi-au început cariera în acest mod. Mediu de lucru este unul internaţional, workshop-urile din cadrul programului se desfăşoară în limba engleză, iar facilitatorii, de şase naţionalităţi diferite, sunt angajaţi seniori ai companiei, cu o experienţă vastă, funcţională şi de business.

BM: Ce învaţă tinerii care participă la intersnhipurile Nestlé?

LG: Ne concentrăm pe dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor tinerilor, oferindu-le acces la programe de formare şi mentorat pentru a le spori şansele de a-şi găsi un loc de muncă şi de a-şi construi o carieră de succes. Tinerii selectaţi pot participa la proiect în regim hibrid, timp de 6 ore pe zi, 4 zile pe săptămână, pe parcursul a 4 săptămâni. Programul este unul interactiv şi va fi susţinut de peste 60 de profesionişti din cadrul companiei: traineri, mentori şi membri ai juriului. Internshipul va cuprinde sesiuni pe diferite subiecte (marketing, supply chain, sales, financiar, resurse umane, sustenabilitate, leadership etc), iar tinerii vor avea oportunitatea de a lucra în grupe multiculturale pentru a rezolva un studiu de caz pe teme de Marketing şi Sustenabilitate.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.