(P) Povestea lui Daniel Negreanu, canadianul cu origini româneşti care a câştigat o sumă considerabilă în poker
Pentru mulţi oameni, Daniel Negreanu este cel mai cunoscut jucător de poker din lume şi unul dintre cei mai buni din istorie. Canadianul cu origini româneşti a cucerit lumea pokerului prin stilul său, a devenit o sursă de inspiraţie pentru multă lume şi şi-a asigurat o sumă considerabilă.
Până în acest moment, Daniel Negreanu a câştigat în poker premii în valoare de 42.275.205 de dolari. Iar cel mai mare premiu obţinut la un turneu s-a ridicat la 8.288.001 de dolari. El ocupă locul 3 în topul jucătorilor cu cele mai mari câştiguri din istoria pokerului.
Are un palmares impresionant, cu şase brăţări WSOP şi două titluri World Poker Tour.
Spre deosebire de mulţi jucători de poker, Daniel Negreanu este mereu bine dispus la masa de poker. Iar acest lucru i-a atras multă simpatie în comunitatea pokerului, Negreanu fiind unul dintre cei mai apreciaţi jucători din lume.
Cel poreclit Kid Poker a avut un drum aparte, în condiţiile în care nu a fost atras prea mult de şcoală, iar la vârsta de 15 ani a început să joace biliard. Prietenii de la acest club l-au învăţat poker şi el a început să devină tot mai pasionat.
Ulterior a renunţat la studii, convins fiind că poate avea o carieră în poker. Pe când avea 21 de ani, Daniel Negreanu a luat drumul Vegasului. Nu i-a fost uşor, iar de multe ori a suferit înfrângeri, dar acest lucru l-a ambiţionat şi mai tare şi l-a ajutat să devină mai puternic. A început să studieze şi psihologia adversarilor şi controlul propriilor emoţii.
În 1998 a reuşit să termine direct pe locul 1 la WSOP şi a câştigat o brăţară de aur. Până în 2004, el a fost cel mai tânăr om din istorie ce a câştigat o brăţară WSOP.
2004 a fost probabil cel mai bun an din cariera lui Negreanu, el fiind desemnat WSOP Player of the Year şi WPT Player of the Year
"Nu m-am gândit nicioadată la alt job. Pentru mine, pokerul este un sport de performanţă. Am început să-l joc pentru că îmi dădea libertatea pe care o vroiam, chiar dacă mama la început nu a fost de acord şi îmi spunea „Daniel, lasă pokerul. Du-te la şcoală”. Am renunţat la învăţământ la 16 ani, dar este exact ceea ce vreau să fac. Sunt un om absolut normal. Când am timp, îmi place foarte mult să joc golf. De asemenea, îmi place să stau cu prietenii la o bere, la televizor. Nu ies prea mult", a spus Daniel Negreanu într-un interviu acordat Adevărul.
Legăturile lui Daniel Negreanu cu România
Desi s-a născut în Canada, Daniel Negreanu încă păstrează o strânsă legătură cu România, mai ales că a învăţat şi limba de la părinţii săi.
Ana şi Constantin, părinţii lui Daniel, au părăsit România cu destinaţia Canada în anul 1967. Motivul a fost unul financiar, în condiţiile în care îşi doreau o viaţă mai bună.
Daniel a venit în România de mai multe ori în ultimii ani şi a mărturisit că, dintre felurile de mâncare din ţara noastră, cel mai mult i-au plăcut mămăliga şi salata de vinete.
Dragostea pentru România i-a fost insuflată şi de educaţia primită în familie. Jucătorul de poker a mărturisit că a avut o relaţie foarte bună cu părinţii săi, care i-au oferit libertatea de a-şi alege drumul în viaţă.
În locuinţa familiei Negreanu se vorbea şi limba română, astfel că Daniel a reuşit să înveţe destul de rapid. Iar cel poreclit Kid Poker a mărturisit că a susţinut şi naţionala de fotbal a României la Cupa Mondială din 1994, când echipa noastră s-a oprit în sferturile de finală, fiind învinsă dramatic de Suedia.
Daniel Negreanu, model pentru staruri de la Hollywood
Jocurile de noroc reprezintă un mod prin care mulţi actori de la Hollywood aleg să se distreze. Iar Daniel Negreanu a avut ocazia să le ofere sfaturi unor nume celebre precum Tobey Maguire, Ben Affleck şi Leonardo Di Caprio. De altfel, aceştia au fost implicaţi şi în celebrele jocuri organizate de Molly Bloom.
Pe de altă parte, şi Daniel Negreanu a apărut în mai multe filme, cel mai cunoscut fiind X-Men Origins: Wolverine, din 2009.
În plus, Daniel Negreanu a fost şi protagonistul unui documentar despre viaţa sa, denumit KidPoker. În cadrul acestui documentar, oamenii l-au putut cunoaşte şi altfel pe Daniel Negreanu şi au aflat că povestea vieţii sale se concentrează în jurul cuvintelor "determinare", "ambiţie" şi "succes".
De asemenea, Daniel a scris şi cartea "Power Hold'em Strategy", în care a dezvăluit câteva din secretele care i-au adus faima în poker.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro