(P) Ruptură de ligament încrucişat şi leziune de menisc, operate cu succes la SANADOR

Postat la 28 septembrie 2022 81 afişări

(P) Ruptură de ligament încrucişat şi leziune de menisc, operate cu succes la SANADOR

În urmă cu câţiva ani, în urma unei accidentări din timpul unui meci de fotbal amical, Mircea a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior cu leziune asociată a meniscului, fapt care s-a răsfrânt asupra calităţii vieţii, împiedicându-l să îşi desfăşoare activităţile cotidiene în mod normal. „Aveam o durere intensă la nivelul genunchiului, era imposibil să îndoi genunchiul sau să mişc piciorul, deci nu mai aveam cum să mă deplasez”, îşi aminteşte Mircea.

Traumatismele genunchiului necesită un examen clinic cât mai rapid, dar şi investigaţii imagistice (RMN), pentru un diagnostic precoce şi o conduită terapeutică adecvată. În primă fază, este indicat tratamentul conservator, cu imobilizare şi program de recuperare. Dacă rezultatele nu sunt cele scontate, medicul ortoped recomandă tratamentul chirurgical, urmat de proceduri de recuperare medicală.

Mircea a venit la SANADOR, la Dr. Liviu Ojoga, şeful Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR. După examinarea clinică şi imagistică (RMN), medicul a stabilit necesitatea rezolvării atât a leziunii de menisc medial, cât şi a leziunii complete de ligament încrucişat anterior.

„Despre Dr. Liviu Ojoga am aflat de la un prieten, care l-a recomandat drept cel mai bun în rezolvarea problemelor ortopedice. Experienţa mea la SANADOR a fost una cât se poate de plăcută, personal medical foarte amabil şi prompt la nevoile pacientului”, povesteşte Mircea. Recuperarea după ligamentoplastie a durat 4 luni, perioadă în care Mircea a respectat cu stricteţe recomandările medicului ortoped şi ale specialistului kinetoterapeut.

„Pot spune că am ajuns pe mâini bune şi îl recomand pe Dr. Liviu Ojoga tuturor celor care întâmpină astfel de probleme. E un bun profesionist. Chiar mai mult decât atât, am descoperit că e o persoană empatică şi comunicativă. Nu pot decât să-i mulţumesc, lui şi întregii echipe medicale de la SANADOR, pentru şansa de a relua activităţile preferate în condiţii de siguranţă”, povesteşte Mircea, care a reînceput să practice sport şi, de curând, a ajuns chiar să participe la competiţii naţionale şi internaţionale.

Ruptura ligamentului încrucişat anterior este una dintre cele mai frecvente leziuni traumatice de la nivelul genunchiului. Ligamentul încrucişat anterior este principalul stabilizator al articulaţiei genunchiului. În caz de accidentare, situaţia se poate complica dacă ruptura de ligament este însoţită de leziuni ale altor structuri de la nivelul genunchiului, precum leziunea de menisc.

Meniscurile sunt formaţiuni fibrocartilaginoase de forma literei C, fiecare genunchi având în componenţă câte două meniscuri. Leziunile meniscului pot fi traumatice sau degenerative (în cadrul evoluţiei spre artroză a articulaţiei genunchiului). Nu există o vârstă limită până la care pot apărea leziunile de menisc, însă leziunile traumatice se produc, de obicei, la grupa de vârstă 20–50 ani.

În cadrul Spitalului Clinic SANADOR, strânsa colaborare dintre medicii ortopezi, medicii radiologi şi cei de medicină fizică şi de reabilitare face ca diagnosticarea, tratarea şi recuperarea pacienţilor cu probleme locomotorii să fie un proces cursiv şi foarte riguros, cu rezultate extrem de bune.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.