(P) Titlu: Panouri fotovoltaice de ultimă generaţie: Inovaţia adusă de TAW Energy în România
Cuprins
- Introducere
- Domeniul Energiei şi Importanţa Panourilor Fotovoltaice
- Cererea de Panouri Fotovoltaice în România
- Propunere legislativă: Prosumatorii scutiţi de taxa certificatului verde
- Beneficiile Investiţiei în Panouri Fotovoltaice
În ultimul timp, compania TAW Energy s-a remarcat din ce în ce mai mult în urma rezultatelor inovatoare pentru publicul larg de români, situându-se ca lider pe piaţa energiei solare şi a panourilor fotovoltaice. În acest articol vă vom oferi o perspectivă detaliată asupra domeniului energiei solare, cererii de panouri fotovoltaice în România, schimbările legislative recente şi alte aspecte interesante legate de acest subiect.
1. Introducere
Energia solară reprezintă una dintre cele mai promiţătoare surse regenerabile de energie. Într-o lume în care resursele tradiţionale de combustibili fosili sunt limitate, energia solară devine o alternativă sustenabilă şi ecologică. TAW Energy se situează în fruntea acestei mişcări, oferind soluţii eficiente şi inovatoare în domeniul panourilor fotovoltaice, efectuând montaje în toată ţara şi dezvoltând parcuri fotovoltaice.
2. Domeniul Energiei şi Importanţa Panourilor Fotovoltaice
Energia solară este generată prin captarea radiaţiei solare şi transformarea ei în energie electrică utilizabilă. Panourile fotovoltaice sunt practic, componenta centrală a sistemelor de energie solară şi sunt alcătuite din celule solare, care convertesc lumina în electricitate.
Avantajele acestor panouri sunt numeroase: sunt prietenoase cu mediul înconjurător, au costuri reduse pe termen lung şi contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, te pot ajuta să devii prosumator şi să generezi venit.
TAW Energy se remarca printr-un angajament constant în sustenabilitate, concentrându-se pe îngrijirea mediului, pentru promisiunea unui loc mai bun al nostru şi al generaţiilor următoare.
Panouri fotovoltaice de ultima generaţie folosite de către TAW Energy:
Longi - 410W - LR5, 430W - Hi-Mo6
Compania utilizează echipamente de ultimă generaţie de tip LR5, care reprezintă punctul culminant al eficienţei şi performanţei în domeniul panourilor fotovoltaice.
Panourile fotovoltaice de ultimă generaţie LR5 sunt rezultatul cercetărilor şi dezvoltărilor tehnologice de vârf. Acest lucru înseamnă că, în comparaţie cu panourile tradiţionale, panourile LR5 pot produce mai multă energie utilizabilă pe unitate de suprafaţă, ceea ce se traduce într-un randament mai bun al sistemelor solare, lucru pe care cu toţii ni-l dorim în casele noastre.
3. Cererea de Panouri Fotovoltaice în România
România a cunoscut o creştere semnificativă a cererii de panouri fotovoltaice în ultimii ani.
Guvernul român a implementat diverse măsuri pentru a susţine dezvoltarea energiei solare, precum scheme de sprijin financiar şi reduceri de impozite pentru proprietarii de panouri fotovoltaice.
În ultimul an, cererea pentru panouri fotovoltaice s-a triplat şi tehnologia a evoluat din ce în mai mult, susţine TAW Energy.
Interesul românilor pentru energia verde s-a văzut şi la lansarea programului naţional Casa Verde Fotovoltaice, de săptămânile trecute, unde înscrierile au fost epuizate în doar câteva minute.
TAW Energy a declarat: “ Suntem mândri să avem peste 2000 de înscrişi cu succes în Casa Verde până acum, care în urma înscrierilor ne-au comunicat că ne vor alege pe noi ca firma instalatoare. Obiectivul nostru este să satisfacem cât mai mulţi români prin Programul Casa Verde, punând accent pe excelenţă în servicii şi produse. Le mulţumim tuturor celor ce au intrat în sediul nostru în urma depunerilor şi le urăm succes celor ce urmează să se înscrie pentru următoarele regiuni rămase. “
4. Propunere legislativă: Prosumatorii de energie fotovoltaică, scutiţi de taxa certificatului verde
Parlamentul României propune o schimbare importantă în legislaţie privind beneficiarii de sisteme de producere a energiei electrice regenerabile. Potrivit unei propuneri legislative înregistrate recent la Senat, două modificări cheie sunt propuse pentru prosumatori.
Se propune eliminarea plăţii certificatului verde de către prosumatori. Diferenţa de energie produsă în exces faţă de cea consumată ar urma să fie compensată financiar de furnizori la finalul unui interval de 24 de luni.
În cazul în care cantitatea de energie produsă şi livrată în reţea este mai mare decât cantitatea de energie consumată de prosumatori, compensarea financiară între furnizorii de energie electrică şi prosumatori va fi realizată la preţul mediu ponderat al Pieţei pentru Ziua Următoare, pe perioada respectivă.
Totodată, prosumatorii care livrează în reţeaua naţională mai multă energie decât consumă nu vor mai fi obligaţi să achiziţioneze certificate verzi.
Modificările propuse în cadrul Legii energiei şi gazelor naturale urmăresc să corecteze două aspecte care afectează în prezent prosumatorii şi care împiedică investiţiile în sectorul energiei regenerabile.
- eliminarea plăţii certificatului verde pentru prosumatori este considerată necesară deoarece aceştia produc şi livrează exclusiv energie verde în reţea.
- este necesară clarificarea modului în care se face compensarea financiară pentru prosumatorii care transmit mai multă energie în reţea decât consumă. Potrivit legii actuale, compensarea se face cantitativ, fără a se specifica valoarea compensării.
5.1 Economii pe Termen Lung
Proprietarii de panouri fotovoltaice pot reduce semnificativ facturile lunare la energie electrică şi pot chiar obţine un excedent de energie pe care îl pot vinde înapoi în reţea. Aceasta înseamnă economii semnificative pe termen lung şi amortizarea investiţiei iniţiale.
TAW Energy ne confirmă că prin serviciile lor, producţia de energie din panouri fotovoltaice poate să acopere până la 80-90% din consumul intern al unei locuinţe dacă există şi baterii, iar în cazul în care nu optaţi pentru baterii, panourile fotovoltaice pot să acopere aproximativ 70% din consum.
5.2 Protecţia Mediului
Folosirea energiei solare prin intermediul panourilor fotovoltaice contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a impactului asupra mediului. Energia solară este o sursă curată şi regenerabilă, care nu produce poluare atmosferică sau deşeuri periculoase. Prin investiţia în panouri fotovoltaice, contribuim la protejarea mediului şi la combaterea schimbărilor climatice.
Alexia Briota, specialist marketing în cadrul TAW Energy, declară: “ Pentru noi este foarte important angajamentul în sustenabilitate. Departamentul nostru de marketing se concentrează pe promovarea mesajelor şi valorilor noastre către publicul larg, alături de acţiuni concrete în sprijinul unor cauze reale. Suntem conştienţi că schimbările în mai bine pot fi realizate prin campanii de comunicare eficiente şi prin mesaje puternice transmise către comunitate. De aceea, ne dedicăm eforturile în a informa şi a inspira oamenii cu privire la beneficiile şi importanţa energiei solare şi a surselor de energie regenerabilă.
Colaborăm cu ONG-uri şi comunităţi locale pentru a promova accesul la energie curată şi regenerabilă în zone defavorizate. Ne străduim să aducem lumina şi speranţa în vieţile celor care nu au acces la surse convenţionale de energie. La TAW Energy, credem în puterea exemplului şi în responsabilitatea noastră faţă de mediul înconjurător şi comunităţile în care activăm. Ne asumăm rolul de lider în industria noastră şi ne propunem să fim un exemplu de sustenabilitate şi inovaţie. Ca orice business, ne dorim ca fiecare acţiune pe care o întreprindem să aducă beneficii atât pentru clienţii noştri, cât şi pentru mediul înconjurător. “
5.3 Independenţă Energetică
Panourile fotovoltaice oferă posibilitatea obţinerii de energie electrică independentă de reţeaua naţională. Aceasta înseamnă că în cazul unor întreruperi ale alimentării cu energie electrică sau în zonele izolate, proprietarii de panouri fotovoltaice pot beneficia în continuare de electricitate. Acest aspect aduce un nivel crescut de autonomie şi rezilienţă în faţa fluctuaţiilor şi problemelor în sistemul de distribuţie a energiei.
5.4 Valorizarea Proprietăţii
TAW Energy ne spune că adăugarea panourilor fotovoltaice la o proprietate poate creşte valoarea acesteia. Investiţia în energie este considerată un aspect dorit şi valoros de către potenţialii cumpărători. Proprietăţile cu panouri fotovoltaice beneficiază de o imagine pozitivă şi pot atrage un preţ mai mare în cazul vânzării sau închirierii.
Cu un portofoliu extins, de peste 500 de clienţi, compania lider în domeniul energetic efectuează montaje în toată ţara şi îşi propune să se extindă, având sedii pe teritoriile României în următoarele oraşe: Braşov, Sibiu, Galaţi, Timişoara, Bucureşti, Constanta.
5.5 Susţinerea Economiei Locale
Este foarte cert că dezvoltarea energiei solare şi a industriei panourilor fotovoltaice contribuie la stimularea economiei locale.
Aceasta implică crearea de locuri de muncă în domeniul instalării, producţiei şi întreţinerii panourilor fotovoltaice.
Prin urmare, investiţia în panouri fotovoltaice nu numai că aduce beneficii individuale, dar şi contribuie la dezvoltarea economică şi la crearea de oportunităţi de angajare în comunitate.
În urma unui studiu TAW Energy are printre cele mai corecte preţuri de pe piaţa. Spre exemplu, pentru Programul Casa Verde compania are cele mai bune oferte, începând de la un sistem de 5kW la un preţ de doar 2000 lei.
Feedback-urile de pe reţelele de social media ale companiei confirma aceste aspecte:
“ Bravo TAW Energy şi succes! Cele mai decente preţuri. Prima ofertă serioasă, cu servicii raport calitate-pret. “
Vă încurajăm să accesaţi website-ul companiei şi să luaţi legătura cu echipa lor de profesionişti pentru a beneficia de cele mai bune servicii. Cu o reputaţie solidă şi un portofoliu de succes, compania este un exemplu demn de urmat în domeniul energiei.
Alegeţi viitorul durabil al energiei solare şi alăturaţi-vă mişcării pentru un mediu mai curat şi o lume mai verde!
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro