Până vineri, UniCredit Ţiriac Bank vinde obligaţiuni în lei
UniCredit Ţiriac Bank derulează în această perioadă oferta primară de vânzare de obligaţiuni corporative, care vizează o valoare de 500 milioane lei. Oferta a fost deschisă la 14 iunie, ora 9 şi va fi închisă la 21 iunie, ora 13.
Banca emite obligaţiuni corporative în lei, negarantate, cu maturitatea de 5 ani, scadente în 2018, nominative, în forma dematerializată, evidenţiate prin înscriere în cont. Oferta iniţială este de 50.000 de obligaţiuni, fiecare având valoarea nominală de 10.000 lei. Dacă subscrierile vor depăşi acest număr, UniCredit Ţiriac Bank poate creşte numărul de obligaţiuni până la maximum 70.000 de unităţi. Subscrierea minimă este de 50 de unităţi.
Oferta va fi considerată încheiată cu succes dacă minimum 70% din suma ţintită este subscrisă.
Subscrierile vor fi înregistrate exclusiv de către intermediarul emisiunii, SSIF Broker, la sediul acestuia din Bucureşti, între orele 9-17, în fiecare zi lucrătoare din cadrul perioadei de derulare a ofertei, cu excepţia ultimei zile a ofertei, când subscrierile vor putea fi înregistrate numai între orele 9-13.
"Emisiunea de obligaţiuni este un element important în strategia noastră pe termen lung de diversificare a surselor de finanţare, iar parametrii acesteia au fost aleşi după o monitorizare atentă şi o proiecţie minuţioasă asupra condiţiilor de piaţă. Iniţiativa reprezintă o reafirmare a angajamentului pe care îl avem pe termen lung pentru România şi a contribuţiei pe care dorim să o avem la dezvoltarea pieţei de capital locale", a declarat Răsvan Radu, CEO şi preşedinte executiv al UniCredit Ţiriac Bank.
Cuponul va fi de minimum 6% pe an, iar nivelul final al acestuia va fi anunţat public cel mai târziu în a patra zi lucrătoare de derulare a ofertei, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Plata dobânzii se va realiza în datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecărui an, scadenţa obligaţiunilor fiind 15 iunie 2018.
Fondurile nete rezultate în urma emisiunii obligaţiunilor, după plata comisioanelor, a onorariilor şi a altor cheltuieli cu privire la emisiunea obligaţiunilor vor fi utilizate în scop general de finanţare.
Obligaţiunile vor fi înregistrate pentru tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
UniCredit Ţiriac Bank se situa la finele anului trecut pe locul al cincilea în sistemul bancar după valoarea activelor, cu o cotă de piaţă de 6,9%. În primul trimestru din acest an, activele consolidate ale UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation şi UniCredit Consumer Financing s-au situat la 26,3 mld. lei (6 mld. euro), iar profitul net înregistrat la nivelul grupului UniCredit în Romania a fost de 61,7 mil. lei, în creştere cu 134% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Rata solvabilităţii a urcat la 14,8% la finele lunii martie, iar rentabilitatea anualizată a capitalurilor proprii a ajuns la 8,8%, de la 3,6% în T1 2012. Nivelul acoperirii cu provizioane a urcat de la 8% la 8,9%. Raportul dintre costuri şi venituri s-a îmbunătăţit cu 5,4%, ajungând la 45,7%.
Portofoliul de credite al clienţilor UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing a crescut cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 18 mld. lei, în timp ce depozitele clienţilor au crescut cu 9,2%, la 12,1 mld. lei. Ca urmare, raportul dintre credite şi depozite s-a redus la 143%, cu 3,3% mai mic faţă de anul trecut.este
Răsvan Radu este CEO şi preşedinte executiv al UniCredit Ţiriac Bank
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro