Partidele au amânat pentru toamnă numirea lui Isărescu în fruntea BNR

Autor: Cristian Hostiuc Postat la 03 iulie 2024 99 afişări

Partidele au amânat pentru toamnă numirea lui Isărescu în fruntea BNR

PSD şi PNL, partidele care asigură guvernarea, au amânat pentru septembrie alegerea noului consiliu de administraţie al BNR, au declarat pentru ZF surse politice.

De obicei, conducerea BNR era aleasă în mai-iunie la finalul sesiunii parlamentare, mandatul oficial urmând să intre în vigoare de la 1 octombrie.

Şi acum s-a discutat acest lucru între cele două partide. Întâi s-a dorit trecerea alegerilor europarlamentare şi locale, iar la finalul lui iunie exista riscul să nu se facă cvorum pentru că foarte mulţi parlamentari sunt în concediu. Plus că s-au interpus şi Campionatul European de Fotbal şi meciurile echipei naţionale.

A fost şi varianta unei sesiuni extraordinare, dar s-a ajuns la concluzia că nu are rost, iar în aceste condiţii numirea noului consiliu de administraţie s-a lasăt pentru luna septembrie.

Conform anunţului oficial al preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, Mugur Isărescu va primi un nou mandat la conducerea BNR. Viceguvernatorul BNR Leonardo Badea din partea PSD, este sigur de un nou mandat. În discuţie este varianta numirii lui Cosmin Marinescu, consilierul prezidenţial pe probleme economice al preşedintelui Iohannis încă din 2015, pentru poziţia pentru viceguvernator pe locul PNL-ului, ocupat acum de Eugen Nicolăescu.

Mai este o discuţie legată de prim-viceguvernatorul Florin Georgescu care este din partea PSD, dacă va continua cu un nou mandat sau nu.

Din cei cinci membri ai neexecutivi ai consilului de admnistraţie, doi vor rămâne, trei urmând să fie noi.

Deşi pare o formalitate, numirea noului consiliu de administraţie al BNR este atent urmărită de pieţele financiare care vor să vadă încotro se duce politica monetară şi valutară a Băncii Naţionale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BNR,
Isarescu,
conducere,
BNR

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.