Pensiunile renunţă la a servi masa şi iau în calcul concedieri ca să facă faţă costurilor în creştere
Costurile în creştere pun presiune pe proprietarii pensiunilor care se gândesc să renunţe la a mai oferi servicii de masă pentru a putea face faţă cheltuielilor. Mai mult, în situaţiile în care cheltuielile vor fi prea mari, sunt luate în calcul şi concedieri de personal.
Costurile în creştere pun presiune pe proprietarii pensiunilor care se gândesc să renunţe la a mai oferi servicii de masă pentru a putea face faţă cheltuielilor. Mai mult, în situaţiile în care cheltuielile vor fi prea mari, sunt luate în calcul şi concedieri de personal.
„Toţi vom fi nevoiţi să reducem costurile. Noi am optat deja să nu mai facem anumite produse alimentare, cuptoarele consumă foarte mult. Am investit şi într-un sistem de iluminat al camerelor pe bază de cartele, cum sunt în hoteluri. Ne gândim să renunţăm la oferirea serviciilor de masă, să lăsăm doar micul dejun. Dacă vor fi probleme mari, lumea o să recurgă la concedieri, altă soluţie nu există, dar nu cred că se va ajunge la aşa ceva, noi vom încerca să ne ţinem angajaţii“, spune Bogdan Apetri, proprietatul Kaban Boutique din Vatra Dornei.
Creşterea costurilor şi presiunea asupra pensiunilor vin şi după o vară în care rezervările au fost mai puţine faţă de anii anteriori. Anul acesta, preţurile la cazare au fost majorate de unele pensiuni cu 10-15%, însă alte pensiuni au ales să scumpească doar serviciile de masă, în timp ce câteva nu au majorat deloc preţurile.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro