Peste 3.700 de hectare de teren, afectate de arderile necontrolate, în weekend

Autor: Cosmin Pirv Postat la 09 septembrie 2024 13 afişări

Peste 3.700 de hectare de teren, afectate de arderile necontrolate, în weekend

Pompierii au intervenit în weekend pentru stingerea a peste 580 de arderi necontrolate, suprafaţa afectată fiind de peste 3.700 de hectare, a transmis luni Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În perioada 6-8 septembrie, la nivel naţional, s-au înregistrat peste 5.000 situaţii de urgenţă la care un intervenit pompierii.

„Astfel, prin stingerea celor 746 incendii, înregistrate pe întreg teritoriu, pompierii au limitat propagarea flăcărilor la vecinătăţi, eliminând producerea altor situaţii care să pună în pericol vieţi şi bunuri. Din totalul acestora, 581 au reprezentat arderi necontrolate, suprafaţa de teren afectată fiind de peste 3.700 ha”, transmite IGSU.

Pompierii reamintesc că arderile de vegetaţie sunt interzise prin lege. Nerespectarea acestei interdicţii se sancţionează sever. Pentru persoanele fizice, amenzile variază între 7.500 şi 15.000 de lei, iar pentru persoanele juridice, între 50.000 şi 100.000 de lei.

Totodată, în weekend, s-au înregistrat 3.746 solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora peste 3.700 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.

De asemenea, pompierii au gestionat 582 situaţii pentru deblocarea şi salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieţii, operaţiuni de descarcerare şi alte situaţii de urgenţă.

Au fost transmise 35 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea , 29, au vizat prezenţa urşilor, în judeţele Argeş, Buzău, Harghita, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incendii,
igsu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.