Plecaţi la mare cu maşina? Atenţie la amenzi!
Aproximativ 130 de sancţiuni contravenţionale, 4 permise de conducere reţinute, 2 certificate de înmatriculare retrase şi amenzi de aproape 53.000 de lei - acesta este bilanţul activităţii poliţiştilor pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa în zilele de sâmbătă şi duminică.
Poliţiştii au urmărit depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, nu folosesc centura de siguranţă sau conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, poliţiştii au aplicat 128 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 44 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 34 pentru neportul centurii de siguranţă, 2 pentru defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, una pentru consum de alcool şi 30 pentru alte abateri de la normele rutiere. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate de poliţişti este de 52.900 de lei.
Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române recomandă tuturor participanţilor la trafic să ţină seama, pe timpul deplasării spre/dinspre litoral sau spre/dinspre zonele montane, de recomandările poliţiştilor rutieri în caz de trafic aglomerat, pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi, precum şi de avertizările meteorologice de vreme caniculară.
În caz de trafic aglomerat, adoptaţi o manieră prudentă de conducere, circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, evitând efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!
Oboseala la volan este extrem de periculoasă. Este de ajuns o singură fracţiune de secundă, moment în care pot apărea aţipirea şi, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho - motorii necesare conducerii în siguranţă.
Luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi luneta maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.
Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro