Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie
+ În 2017 s-au înregistrat cu 12% mai mulţi angajaţi în companiile private şi bonusuri medii, în creştere cu 11% comparativ cu anul precedent, potrivit Smartree Workforce Index, o analiză realizată de Smartree. Studiul mai arată că bunăstarea totală a angajaţilor a crescut anul trecut cu 7% comparativ cu 2016.
+ Moneda europeană s-a apreciat, săptămâna trecută, cu până la un punct procentual faţă de dolarul american, pe fondul scăderilor de pe pieţele din SUA şi Asia, în timp ce leul românesc se menţine sub plafonul de 4,65 lei/euro.
+ Un sistem solar din galaxia noastră, Trappist-1, include şapte planete telurice care par a conţine apă şi sunt potenţial locuibile, se arată într-un studiu citat de AFP.
+ Anul 2017 a însemnat pentru Jidvei, unul dintre principalii jucători pe piaţa vinurilor din România, vânzări cu 13% mai mari faţă de anul anterior şi peste 14 milioane de sticle vândute. Jidvei realizează întreg portofoliul de produse din recolta obţinută din cele 2.500 de hectare de plantaţii proprii.
+ Compania Lucasfilm a anunţat că va produce o nouă serie de filme din universul „Star Wars”, care va fi realizată de echipa de scenarişti şi producători a serialului fantasy „Game of Thrones”, transmite AFP.
- În fiecare lună, 20.000 de părinţi refuză să-şi vaccineze copiii, a anunţat Sorina Pintea, ministrul sănătăţii, care a precizat că, în opinia sa, părinţii ar trebui obligaţi să-şi vaccineze copiii, având în vedere numărul mare de decese, respectiv 38, cauzate de rujeolă.
- India a testat, săptămâna trecută, o rachetă balistică de tipul Agni-I, capabilă să transporte focoase nucleare, pe fondul tensiunilor cu Pakistanul şi cu China, relatează agenţia Xinhua.
- Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege potrivit căruia şoferii care circulă fără rovinietă nu vor putea fi sancţionaţi în intervalul cuprins de la data săvârşirii infracţiunii şi până la data comunicării acesteia, iar amenda se prescrie dacă şoferul nu e informat timp de 4 luni.
- Companiile nu sunt încă pregătite, la nivel global, pentru alinierea la GDPR, arată un studiu realizat de EY. 78% consideră conformarea la normele de protecţie şi de confidenţialitate a datelor personale un motiv tot mai puternic de îngrijorare.
- Pieţele globale au înregistrat pierderi cumulate de 4.000 de miliarde de dolari, la doar opt zile după creşteri euforice şi valori-record, informează Reuters.
- DIICOT susţine, în raportul de activitate pentru anul 2017, că au fost soluţionate cu 21,88% mai puţine dosare faţă de 2016. În ceea ce priveşte prejudiciul total constatat în cauzele Direcţiei, anul trecut acesta a fost de peste 665 mil. lei şi 13,9 mil. euro.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro