Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 04 martie 2018 82 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

 + Norvegia a anunţat un proiect prin care va interzice armele automate până în anul 2021, la câţiva ani după ce extremistul de dreapta Anders Breivik a ucis 69 de persoane, a anunţat un deputat norvegian.

+ Comisia Europeană vrea să impoziteze marile companii de tehnologie precum Amazon, Google şi Facebook, în funcţie de locul în care sunt utilizatorii, nu de cel al sediului, cu o cotă cuprinsă între 1 şi 5%.

+ Alba Iulia este singurul oraş din România, şi printre puţinele din Europa, care apare pe lista celor peste 100 de oraşe care folosesc mai mult de 70% energie electrică provenită din surse regenerabile, conform unui studiu al Carbon Disclosure Project (CDP).

+ Modius, prezentat la Târgul Internaţional de Telefonie şi Comunicaţii din Barcelona, este un dispozitiv care promite să revoluţioneze slăbitul. Montat pe cap, acesta transmite creierului implusuri electrice care stimulează metabolismul. Dispozitivul trebuie purtat doar 60 de minute pe zi, fie în repaos, fie în timpul unei activităţi.

+ Asistentul vocal Google va fi disponibil în peste 30 de limbi până la sfârşitul anului. Primele limbi vor fi daneza, olandeza, hindi, indoneziana, norvegiana, suedeza şi thailandeza, urmând ca restul să fie adăugate în cursul anului.

+ Senatul a adoptat un proiect de lege prin care elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun şi cu minimum 75% pentru accesul la muzee, concerte, teatru, operă, film şi alte mnaifestări culturale.


- Peste 60% din valoarea gazoductului BRUA (Bulgaria, România, Ungaria, Austria - n.red.) din sectorul românesc va fi finanţată de consumatorii de aici, chiar dacă gazul transportat prin această conductă va ajunge din Ungaria în regiune. Două firme maghiare deja au rezervat întreaga capacitate de transport al gazului pe direcţia România-Ungaria pe o perioadă de 15 ani, dar numele acestora este secret, la fel şi celelalte informaţii legate de licitaţia care a avut loc anul trecut.

- n timp ce în România s-au înregistrat în ultimele zile temperaturi şi de -22 de grade Celsius, în regiunea arctică a fost înregistrată cea mai călduroasă iarnă din istorie. Valul de căldură a dus în luna februarie la înregistrarea unor temperaturi de 1,7-4,4 grade Celsius.

- Aproape 5.000 de angajaţi din sănătate au pierdut la salariu între 186 şi 1.000 de lei, din cauza modificărilor fiscale, a declarat Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas.

- Peste 1.000 de magistraţi au transmis o scrisoare deschisă, în care îl critică pe Tudorel Toader, ministrul justiţiei. Aceştia reclamă faptul că evenimentele recente pun în pericol independenţa justiţiei şi parcursul României în UE.

- Managerii din România estimează un avans al preţurilor în comerţul cu amănuntul, până în aprilie, şi o creştere moderată a numărului de salariaţi în sectorul serviciilor, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

- Autorităţile chinezeşti au interzis utilizarea literii ”n“ pe internet. Pentru a bloca orice critică adusă lui Xi Jinping, preşedintele ţării, pe internet, autorităţile au decis să interzică litera ”n“, ce poate fi folosită în mai multe combinaţii pentru a-l ataca pe preşedintele chinez. Motivul inflaţiei de nemulţumiri? Planul Chinei pentru ca Xi Jinping să rămână la cârma statului pe un termen nedeterminat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.