Plusurile şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 25 iunie 2017 63 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie
UPS
 
+ Compania Mars, Incorporated a fost desemnată cel mai bun angajator dintre multinaţionalele din Europa, pentru al doilea an consecutiv, în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor Great Place To Work 2017, care a avut loc la Paris pe 8 iunie 2017.
 
+ Agenţia spaţială a Statelor Unite a anunţat descoperirea altor 219 planete în afara sistemului nostru solar, dintre care despre zece se presupune că sunt similare cu Terra. Această descoperire creşte numărul planetelor descoperite cu telescopul spaţial Kepler la 4.000.
 
+ Marcel Iureş a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu. Alături de Iureş au primit stele  compozitorul Vasile Şirli, regizorii Philippe Genty şi Rimas Tuminas, dansatorul şi coregraful Ohad Naharin şi Robert Wilson, regizor, dramaturg şi actor.
 
+ Prima maşină zburătoare din lume ar putea să decoleze în 2018 din Olanda. Compania PAL-V se pregăteşte să demareze în octombrie producţia unui girocopter cu două locuri şi trei roţi, certificat pentru a se deplasa atât pe şosele, cât şi în aer.
 
+ Femeile din România ocupă 10% din locurile din consiliile de administraţie ale companiilor mari listate, 12% din rolurile nonexecutive ale celor mai bine cotate companii şi 15% din locurile din consiliile de supraveghere ale tuturor companiilor listate la BVB, potrivit unui studiu al Deloitte.
 
+ Ford Motor Co. anulează planul de a construi modelul Focus în Mexic, economisind un miliard de dolari prin oprirea producţiei din America de Nord şi importarea modelului din China, începând din 2019.
 
+ Atari lansează o nouă consolă de jocuri după o pauză de 24 de ani. Atari a făcut istorie în industria jocurilor video, iar anul 2017 reprezintă anul de revenire a producătorului. Noua consolă se numeşte Atari Box şi nu se ştie exact când va fi lansată.
 
DOWNS
 
- A apărut hotelul de “zero stele“, în Elveţia, fără ziduri  şi cu un singur pat sub “acoperişul“ stelelor. O noapte la hotelul aflat sub cerul liber costă 300 de dolari. Hotelul are deja programate pentru anul 2017 peste 1.300 de rezervări ale oamenilor din întreaga lume.
 
- 15% dintre angajaţii români ar acţiona nonetic ca să obţină un salariu mai mare, iar 31% dintre românii intervievaţi în cadrul EY EMEIA Fraud Survey spun că activitatea de reglementare din sectorul lor a avut un impact pozitiv asupra standardelor etice.
 
- Sateliţii de spionaj ai Statelor Unite au detectat noi activităţi nucleare într-un centru subteran din Coreea de Nord, pentru prima dată în câteva săptămâni, au declarat oficiali americani pentru CNN. Încă nu este clar dacă aceste activităţi vor fi urmate de un nou test nuclear.
 
- Adolescenţii şi tinerii au un nivel de activitate fizică asemănător cu cel al persoanelor de 60 de ani. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă cel puţin 60 de minute de activitate fizică de intensitate moderată pe zi pentru copii şi adolescenţi. Peste 25% dintre băieţi şi 50% dintre fetele cu vârste între 6 şi 11 ani şi peste 50% dintre băieţii şi 75% dintre fetele cu vârste între 12 şi 19 ani nu s-au apropiat de această recomandare a OMS.
 
- Bilanţulincendiului de la o clădire de apartamente din Londra a ajuns la 79 de morţi, a anunţat un oficial din cadrul Poliţiei Metropolitane, care a precizat că această cifră include şi persoanele dispărute, dar despre care se crede că sunt decedate.
 
- Banca Naţională a României a afişat marţi o cotaţie oficială de 4.5957 lei/euro, un record al ultimilor aproape cinci ani, pe fondul tensiunilor politice, dar şi al unor influenţe internaţionale.
 
- Informaţii personale despre 62% din populaţia SUA au fost publicate pe internet fără acord sau măsuri de protecţie de o companie contractată de Comitetul Naţional Republican. Datele conţin adrese, numere de telefon sau opinii politice.
 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.