Craciun fericit!

Poate cineva care nu a predat măcar o oră la catedră să fie ministru al educaţiei? Cum ajunge un inginer de nave şef peste educaţie?

Autor: Ramona Cornea Postat la 04 octombrie 2022 1464 afişări

Ligia Deca, în prezent consilier prezidenţial în cadrul Departamentului de Educaţie şi Cercetare, este propunerea PNL pentru funcţia de ministru al educaţiei, poziţie rămasă liberă după demisia lui Sorin Cîmpeanu de săptămâna trecută.

Poate cineva care nu a predat măcar o oră la catedră să fie ministru al educaţiei? Cum ajunge un inginer de nave şef peste educaţie?

Ligia Deca a fost desemnată ministru al educaţiei în urma plecării lui Sorin Cîmpeanu Ea este consilier prezidenţial în cadrul Departamentului de Educaţie şi Cercetare şi coordonatoarea proiectului România Educată Este doctor în ştiinţe politice şi inginer de nave  Dar ce au de-a face ştiinţele doctorale în politică şi ingineria de nave cu curricula şcolară şi cum decizi politici bune pentru educaţie când tu nu ai stat niciodată la catedră faţă în faţă cu copiii?

Ligia Deca, în prezent consilier prezidenţial în cadrul Departamentului de Educaţie şi Cercetare, este propunerea PNL pentru funcţia de ministru al educaţiei, poziţie rămasă liberă după demisia lui Sorin Cîmpeanu de săptămâna trecută.

„Astăzi, în şedinţa Biroului Politic Naţional, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Deca să fie propunerea PNL pentru funcţia de ministru al educaţiei. Dânsa este o persoană care a lucrat şi a participat la procesul de elaborare a legilor educaţiei şi este în măsură să poată să continue şi să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare, urmând ca până la finele lunii octombrie să fie trimis Parlamentului pentru dezbatere”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Ligia Deca este consilier prezidenţial la Departamentul Educaţie şi Cercetare din decembrie 2019, arată datele publicate de Administraţia Prezidenţială. Ea este coordonatoarea proiectului România Educată şi a legilor educaţiei. Deca este doctor în ştiinţe politice, titlu acordat de Universitatea din Luxemburg în anul 2016, şi absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College.

România Educată este marele eşec al preşe­dintelui în funcţie, iar coordonatoarea acestui eşec este chiar viitorul ministru al educaţiei.

În perioada 2010-2012 viitoarea titulară a portofoliului educaţiei a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a conferinţei miniştrilor educaţiei din statele membre ale European Higher Education Area. În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării şi cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timişoara (2014-2015) şi SNSPA (2019-2021).

Ligia Deca are o diplomă de inginer diplomat în inginerie navală şi navigaţie de la Facultatea de Navigaţie şi Transport Naval din cadrul Universităţii Maritime din Constanţa şi o diplomă de masterat în management maritim si portuar de la aceeaşi facultate.

Sebastian Burduja, actualmente ministru al digitalizării, asigură interimatul la Ministerul Educaţiei după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat pe 30 septembrie. Demisia lui Sorin Cîmpeanu a venit la câteva zile după ce a fost acuzat de plagiat de jurnalista Emilia Şercan.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.