Povestea României la europene a ajuns la final. Ce scrie presa internaţională despre meciul tricolorilor cu Ţările de Jos: România a ieşit vitejeşte la luptă şi a dominat Olanda în primul sfert de oră

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 03 iulie 2024 17 afişări

Povestea României la europene a ajuns la final. Ce scrie presa internaţională despre meciul tricolorilor cu Ţările de Jos: România a ieşit vitejeşte la luptă şi a dominat Olanda în primul sfert de oră

Portocala mecanică a reuşit să atingă primul sfert de finală al Campionatului European din ultimii 16 ani, învingând naţionala noastră cu scorul de 3-0. 

Presa internaţională nu a ezitat să laude eforturile tricolorilor, BBC Sport notând faptul că România, susţinută de „zidul galben” din tribună, a reuşit să puna o presiune semnificativă pe naţionala Olandei în primul sfert de oră.

„Presiunea exercitată de România la început i-a forţat pe adversari să comită greşeli, şutul peste poartă a lui Denis Mann speriind echipa Olandei”, scrie BBC Sport.

BBC a admirat inclusiv prezenţa de spirit a fanilor naţionalei noastre, care au rămas pe stadion mult peste fluierul de final pentru a aplauda reprezentativa României.

ESPN a criticat începutul de turneu al Olandei, care a pierdut ultimul meci din grupă cu 3-2 în faţa Austriei, reuşind, în cele din urmă, să se califice în sferturile europeanului pentru prima oară din 2008, cu ajutorul golurilor marcate de Cody Gakpo şi Donyell Malen.

România a ieşit din nou la luptă în repriza a doua, dar Olanda a fost cea care a continuat să aibă cele mai bune ocazii: Memphis Depay nu a reuşit să înscrie din apropiere, Virgil van Dijk a lovit stâlpul cu o lovitură de cap, iar şutul lui Gakpo după o cursă în forţă a fost respins de Niţă.

„Consider că prestaţia de astăzi a echipei noastre a fost remarcabilă. De asta avem nevoie pentru a avea şansa de a continua în acest turneu", a declarat antrenorul Ronald Koeman, raportează APNews. „Acesta este nivelul. Dacă îl vom coborî, nu vom ajunge în finală".

Echipa lui Koeman ar putea obţine o revanşă rapidă la Berlin, sâmbătă, dacă Austria învinge Turcia în ultimul meci din optimi.

„Uneori este dificil să explici de ce joci prost", a spus Koeman. „Chiar şi astăzi, începutul a fost dificil. Jucătorii români au fost foarte agresivi. Dar în cele din urmă am reuşit să recăpătăm controlul meciului”.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.