Povestea romanulul care creşte cea mai scumpă rasă de porci din lume. Un kilogram de carne costa 100 de euro
Jamonul iberic denumit şi Pata Negra se obţine dintr-o rasă exclusivistă de suine – porcul iberic negru, crescut în semi-sălbăticie şi hrănit în cea mai mare parte cu ghindă. De aceea un kilogram de carne – care capătă un aspect marmorat, nu coboară niciodată sub 100 de euro, iar spaniolii ţin la monopolul lor pe piaţă, astfel că nu vând niciodată acest porc ”în viu”, scrie agrointel.ro/
A lucrat în ”patria jamonului”
Cu toate acestea, Florentin Ion (50 de ani), un român care a lucrat în Spania, în “regatul porcilor iberici”, a reuşit să aducă acasă ceea ce mulţi numesc a fi cea mai scumpă rasă de porci din lume. Suceveanul a aflat de la iberici toate secretele afacerii cu preţiosul jamon, iar acum a pornit propria fermă de porci cu carne sănătoasă, între care, alături de mangaliţa şi mistreţ, mândria sa este porcul iberic. Despre acesta din urmă spune că l-a adus direct din Spania, bărbatul fiind singurul care, la acest moment, creşte această rasă la noi în ţară.
“Acum 3 ani i-am adus chiar de la firma care face Jamon Iberico şi i-am luat drept plată pentru că stăteau prost cu banii în momentul acela. Trebuia să îmi dea 9.000 de euro şi am primit 3 femele şi 2 vieri. I-am primit să îi sacrific şi să îi vând ca să îmi scot banii. Eu nu i-am vândut, ci am vrut să îl aduc în ţară să guste şi românii din aşa o bunătate. Este un vis de-al meu”, ne-a declarat Florentin Ion.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro