Prăbuşirea catastrofală a vânzărilor şi concedierile masive au băgat în pământ rezultatele Tesla: Profitul producătorului de maşini electrice a scăzut cu 45% în T2

Autor: Ştefan Stan Postat la 24 iulie 2024 38 afişări

Prăbuşirea catastrofală a vânzărilor şi concedierile masive au băgat în pământ rezultatele Tesla: Profitul producătorului de maşini electrice a scăzut cu 45% în T2

Profiturile Tesla au scăzut cu 45% în al doilea trimestru, după ce cel mai mare producător de vehicule electrice din lume s-a confruntat cu scăderea vânzărilor, creşterea costurilor cauzate de concedierea angajaţilor şi investiţiile tot mai mari în infrastructura sa de inteligenţă artificială.

Elon Musk, directorul general miliardar al Tesla, a profitat, de asemenea, de anunţul de marţi privind rezultatele trimestriale ale companiei pentru a amâna oficial prezentarea planificată a primelor „robotaxi” ale Tesla - o flotă de taxiuri care se conduc singure.

În ciuda amânării cu două luni, din august până în octombrie, Musk a susţinut că proiectul de a transforma toate vehiculele Tesla într-o „flotă autonomă uriaşă” ar putea duce evaluarea companiei până la 5 miliarde de dolari - de aproximativ şase ori valoarea sa actuală de piaţă.

Venitul net al Tesla pentru al doilea trimestru a fost de 1,47 miliarde de dolari, cu mult sub estimarea consensuală de 1,9 miliarde de dolari a analiştilor. Acţiunile sale au scăzut cu peste 8 procente în timpul tranzacţiilor după închiderea şedinţei.

Veniturile au crescut cu 2% până la 25,5 miliarde de dolari, depăşind cu puţin aşteptările, datorită creşterii record a activităţii de stocare a energiei şi a unei sume neobişnuit de mari de credite de reglementare legate de cerinţele privind emisiile.

Activitatea de stocare a energiei, care produce baterii pentru locuinţe şi întreprinderi, a desfăşurat 9 400 de megawaţi oră în al doilea trimestru, mai mult decât dublu faţă de furnizarea sa în primele trei luni ale anului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
tesla

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.