PREŢURILE alimentelor, tot mai mari înainte de Paşte. Cât costă un kilogram de roşii româneşti
Produsele alimentare sunt tot mai scumpe, odată cu apropierea Paştelui, ca în fiecare an, iar mulţi români se plâng că pur şi simplu nu mai fac faţă creşterilor de preţ.
Atât legumele, cât şi carnea, s-au scumpit foarte mult, iar perioada de dinainte de Paşte înregistrează printre cele mai mari creşteri de preţuri.
Primele roşii româneşti, spre exemplu, au apărut deja în pieţe, dar preţurile sunt mult prea piperate pentru mulţi dintre clienţi.
Un kilogram de roşii româneşti costă chiar şi 50 de lei, iar preţurile ar putea să mai crească în perioada următoare.
Şi carnea de miel este tot mai scumpă
Potrivit Institutului Naţional de Statistică, preţul la carne a crescut în ultimul an cu 10%, însă cele mai mari scumpiri au fost la carnea de porc, precum şi la cea de miel.
Un kilogram de miel viu se vinde acum în ferme cu 25 de lei per kilogram, dar specialiştii spun că preţul va urca până la 30 de lei odată cu apropierea Paştelui.
În pieţe e aproape imposibil să găsim carne de miel sub 40 de lei kilogramul, dar şi în acest caz se pare că preţurile vor creşte în următoarea perioadă.
Cititi mai multe pe www.gandul.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro