Preţurile petrolului riscă să coboare sub 40 de dolari pe baril
Preţurile petrolului riscă să coboare sub 40 de dolari pe baril, pe fondul temerilor investitorilor că marii producători, mai ales cei din OPEC, vor continua să crească producţia pentru a-şi păstra cota de piaţă, consideră analişti citaţi de MarketWatch.
Cotaţiile ţiţeiului au revenit luni pe scădere, îngrijorarea legată de supraproducţie umbrind datele referitoare la scăderea numărului de platforme petroliere în SUA.
Reprezentanţii OPEC se vor reuni pe 4 decembrie la Viena, dar informaţiile existente indică deja că statele membre vor continua politica actuală, în pofida protestelor producătorilor mici.
La bursa din New York, cotaţia petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, cu livrare în ianuarie, este în declin cu 2,8%, la 40,67 dolari pe baril, în cursul tranzacţiilor electronice pe platforma Globex.
Preţul petrolului Brent, de referinţă la Londra, este în coborâre cu 2%, la 43,78 dolari pe baril.
"Scăderea sub 40 de dolari pe baril a petrolului WTI este foarte posibilă", a declarat Barnabas Chen, analist la compania OCBC.
Săptămâna trecută, Departamentul Energiei din SUA a anunţat o creştere cu 0,3 milioane de barili a stocurilor, în săptămâna încheiată pe 13 noiembrie.
Analiştii în domeniul energiei au avertizat că preţurile petrolului vor fi presate de revenirea pe piaţă a Iranului, în lunile următoare, care va amplifica problemele de supraofertă.
Un alt factor care afectează preţurile petrolului este aprecierea dolarului, în aşteptarea majorării dobânzilor în SUA.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană