Primăria Arad a accesat un proiect european de peste 18 mil. euro pentru achiziţionarea a 10 tramvaie noi

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 01 iulie 2024 267 afişări

Primăria Arad a accesat un proiect european de peste 18 mil. euro pentru achiziţionarea a 10 tramvaie noi

Primăria Arad a accesat un proiect european de peste 18 mil. euro, din care peste 13 mil. euro reprezintă contribuţia din partea Uniunii Europene, asigurată prin Programul Regional Vest, Intervenţia regională 4.1 - Mobilitate urbană sustenabilă, pentru extinderea flotei de tramvaie. Proiectul prevede achiziţionarea a 10 tramvaie noi, vagoane eficiente din punct de vedere energetic, de capacitate medie, pentru 120 de pasageri, cu o lungime de 19 metri, precum şi a sistemului de e-ticketing pentru noile vehicule, potrivit unui comunicat de presă transmis de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest. Perioada de implementare a proiectului este de 28 de luni.

’’Transportul public de călători este o alternativă viabilă la deplasările cu maşina personală, o alternativă în care credem şi pentru care am alocat resurse consistente prin Programul Regional Vest 2021-2027. Avem o alocare de peste 157 de milioane de euro, resurse pentru care categoric există apetit în regiune şi mă bucură faptul că beneficiarii înţeleg cât este de important să reducem emisiile de carbon şi să oferim oamenilor această alternativă reală, prin dezvoltarea unui sistem de transport public de călători cu tramvaiul atractiv şi efficient. Aici au fost deja implementate proiecte consistente prin Regio-POR 2014-2020 - 21 de tramvaie noi, lucrări de modernizare a infrastructurii aferente, a căii de rulare, staţii noi, un sistem integrat de e-ticketing, 10 autobuze electrice achiziţionate’’, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, într-un comunicat de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Arad,
proiect european,
tramvai

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.