Primăria Oradea a accesat un proiect european de 135 mil. euro pentru construirea unui spital de boli infecţioase
Primăria municipiului Oradea a câştigat un proiect european de 672,4 mil. lei (135 mil. euro), finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - Componenta C12 – Sănătate, ce presupune construirea unui spital de boli infecţioase pe strada Vlădeasa. Noua unitate medicală urmăreşte gruparea specialităţilor boli infecţioase şi pneumoftiziologice la o singură adresă, într-o unitate spitalicească modernă. Finanţarea nerambursabilă este de 95% din valoarea proiectului, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.
’’Până la Crăciun vom anunţa şi câştigătorul licitaţiei pentru construirea spitalului, astfel încât în vara anului viitor să poată începe lucrările de execuţie.’’, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.
Unitatea medicală se va ridica pe 4 etaje, va avea minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienţilor (ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcţie de necesităţi). La acestea se adaugă 20 de paturi în regim de spitalizare de zi şi 11 paturi pentru terapie intensivă. Capacităţile noului spital de boli infecţioase şi pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, unitate subordonată primăriei Oradea, sunt formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare şi un bloc operator.
Unitatea medicală va avea, de asemenea, şi un compartiment pentru urgenţe, cu cameră de gardă pentru fiecare dintre specialităţile medicale deservite: boli infecţioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri şi spaţii pentru deservirea funcţiei educaţionale (sală conferinţe, săli studiu, camere pentru rezidenţi etc). Totodată, va exista un compartiment pentru primiri urgenţe, cameră de tratament şi monitorizare, 3 izolatoare cu câte o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialităţile medicale.
De asemenea, va cuprinde şi un ambulatoriu integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialităţi, precum şi săli de tratamente. În cadrul ambulatoriului se va regăsi şi o camera hiperbarică. Ambulatoriul va avea acces direct din exterior, precum şi din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regăsi sispensarul TBC. Pentru a facilita accesul auto, care se va realiza direct din strada Vlădeasa se vor construi 175 locuri de parcare pentru autoturisme şi 139 locuri de parcare biciclete, distribuite în parcaj subteran şi parcaje la sol, potrivit comunicatului de presă transmis de primăria Oradea.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro