Primăria Oradea modernizează două parcuri cu o suprafaţă totală de 14 hectare cu peste 78 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 29 mai 2024 708 afişări

Primăria Oradea modernizează două parcuri cu o suprafaţă totală de 14 hectare cu peste 78 mil. lei

Primăria Oradea a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul de participare privind licitaţia deschisă pentru modernizarea a două parcuri, I.C. Brătianu şi 1 Decembrie, în suprafaţă totală de 14 hectare. Valoarea estimată totală a achiziţiei este de 78,2 mil. lei (15,7 mil. euro), fără TVA, data limită de depunere a ofertelor în SEAP fiind 28 iunie. Aproximativ 26 mil. lei (5,2 mil. euro) din totalul necesar reabilitării parcurilor 1 Decembrie şi I.C. Brătianu vor fi obţinuţi printr-o finanţare europeană, potrivit unui comunicat de presă transmis de municipalitatea Oradea.

’’Parcul I.C. Brătianu, cu o suprafaţă de 64.850 mp, a fost reabilitat ultima dată la începutul anilor 2000. În prezent, parcul are spaţii verzi degradate şi mobilier urban învechit, deteriorat, iar sistemul de iluminat nu funcţionează corespunzător. Astfel, se propune amenajarea unor terenuri multifuncţionale de sport, se va realiza o pistă de pump-track şi se vor efectua intervenţii ce vizează remedierea deficienţelor la terenurile de sport existente. În parc vor fi plantaţi 173 de arbori şi peste 2500 exemplare de plante perene, arbuşti şi graminee’’, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Oradea.

Modernizarea parcului 1 Decembrie va viza toată suprafaţa acestuia, de 7,8 hectare. Din totalul acestei suprafeţe, zona verde amenajată va reprezenta aproape 5 hectare. Prin reconfigurarea unor alei secundare se vor amenaja piaţete. Parcul va fi dotat cu un loc nou de joacă, prevăzut cu fântână din pardoseală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Oradea,
modernizare,
parc

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.