Primăria Timişoara investeşte 1 mil. euro în achiziţionarea a 100 de insule ecologice de colectare a deşeurilor

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 23 octombrie 2024 11 afişări

Primăria Timişoara investeşte 1 mil. euro în achiziţionarea a 100 de insule ecologice de colectare a deşeurilor

Primăria Timişoara a accesat un proiect european de 4,9 mil. lei (aproximativ 1 mil. euro), finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) 2020-2026, Componenta C3 - Managementul Deşeurilor, ce prevede achiziţionarea a 100 de insule ecologice digitalizate de colectare a deşeurilor.

Jumătate din cele 100 de insule ecologice digitalizate vor fi livrate la Timişoara până la finalul acestei luni, potrivit unui comunicat de presă transmis de municipalitatea timişoareană. Cele 100 de insule deservesc aproape 9.000 de apartamente şi sunt împărţite în cinci fracţii: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic/metal şi hârtie/carton. Accesul la insule va putea fi realizat pe bază de cartelă sau printr-o aplicaţie mobilă.

’’Prin investiţia primăriei, timişorenii care reciclează mai mult şi produc mai puţin gunoi vor avea factura mai mică la finalul lunii. Fiecare insulă de colectare va fi digitalizată, va avea acces restrictţionat prin cartelă şi va aduna date despre nivelul de colectare al deşeurilor. Astfel, sistemul pe bază de cartelă permite plata pentru cantitatea de deşeuri generată şi reciclată’’, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Timişoara. Insulele ecologice vor fi operaţionalizate de către companiile Retim şi Adid Timiş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timisoaram insula ecologica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.