Primarul Robert Negoiţă de la sectorul 3 face pasaje rutiere care să faciliteze accesul în zona Pallady, unde fratele lui, Ionuţ Negoiţă, ridică locuinţe
Primăria Sectorului 3 a demarat procedurile în vederea construirii unor pasaje care ar urma să faciliteze accesul maşinilor către partea de est a Bucureştiului, zona Pallady, cu centrul comercial Ikea.
♦ HILS Development, compania lui Ionuţ Negoiţă, ridică în partea de est a Capitalei proiectele HILS Pallady (cu 1.908 apartamente finalizate) şi HILS Brauner (cu 1.350 de apartamente, ridicat integral şi în curs de finisare, cu termen de predare în martie 2024).
Primăria Sectorului 3 a demarat procedurile în vederea construirii unor pasaje care ar urma să faciliteze accesul maşinilor către partea de est a Bucureştiului, zona Pallady, cu centrul comercial Ikea. În acea zonă, unul dintre cei mai mari investitori în acest moment este compania HILS Development, deţinută de Ionuţ Negoiţă, fratele primarului de la sectorul 3, Robert Negoiţă.
„Primăria Sectorului 3 a predat şi implementat, în ultimii trei ani, mai multe obiective de investiţii de infrastructură, respectiv: parcarea subterană Decebal (investiţie finalizată în anul 2021); podul Nicolae Teclu (investiţie finalizată în anul 2020); pasajul suprateran Ikea (redat circulaţiei în 2023, în execuţie elemente adiţionale); pasajul A2 (redat circulaţiei în 2023, în execuţie elemente adiţionale)“, au transmis reprezentanţii Serviciului de Presă din cadrul Primăriei Sectorului 3, la solicitarea ZF.
În prezent, adaugă ei, se întocmesc proiecte aflate în diferite stadii de proiectare, pentru mai multe pasaje rutiere, printre care: pasajul Mihai Bravu (intersecţia Baba Novac până la Peneş Curcanul); pasajul Dristorului (intersecţie Baba Novac cu Mihai Bravu, zona strada Dristorului); pasajele Nicolae Grigorescu (intersecţie cu Camil Ressu, intersecţie cu Constantin Brâncuşi, intersecţie cu Liviu Rebreanu); pasajele subterane Liviu Rebreanu (intersecţie cu bdul Camil Ressu, centrul comercial ParkLake, intersecţie cu Câmpia Libertăţii).
„Referitor la investiţiile viitoare, precizăm că acestea sunt în curs de proiectare, se identifică soluţii optime. Ulterior, vor fi stabilite valoarea de investiţie pentru fiecare obiectiv şi procedura de execuţie“, au adăugat reprezentanţii Primăriei sectorului 3.
Podul Nicolae Teclu, despre care aminteşte Primăria, face legătura între Popeşti-Leordeni şi zona Anghel Saligny, cu staţia de metrou cu acelaşi nume, în apropierea cărui se dezvoltă ansamblul rezidenţial HILS Pallady, unde dezvoltator este Ionuţ Negoiţă, fratele primarului de la sectorul 3, Robert Negoiţă.
♦ Două pasaje supraterane, câte unul pe fiecare sens de circulaţie în zona comercială a bdul Theodor Pallady
♦ Investiţie: 64 suprmil. lei
Şi pasajul de la intersecţia dintre bulevardele Nicolae Grigorescu şi Camil Ressu facilitează accesul către cartierul Pallady.
HILS Development, companie deţinută de Ionuţ Negoiţă, ridică în partea de est a Capitalei proiectele HILS Pallady (cu 1.908 apartamente finalizate) şi HILS Brauner (cu 1.350 de apartamente, ridicat integral şi în curs de finisare, cu termen de predare în martie 2024). Acestea sunt doar două dintre zecile de proiecte rezidenţiale care au fost demarate în ultimii ani în zona Theodor Pallady din Bucureşti. Ionuţ Negoiţă a mai dezvoltat, în aceeaşi zonă a Capitalei, ansamblul Palladium Residence şi spunea recent că vrea să investească şi într-un proiect de birouri care să completeze componenta comercială din zonă.
În zona Pallady, s-a conturat, în ultimii ani, un adevărat oraş în oraş. După Chiajna şi Popeşti-Leordeni, localităţi lipite de Capitală care au devenit nuclee pentru mii de familii dornice să se mute la casă nouă, zona Theodor Pallady pare să urmeze acelaşi parcurs, bucurându-se de proximitatea a două staţii de metrou care devin tot mai puţin încăpătoare cu fiecare nou bloc livrat.
♦ Pasaj suprateran la intrarea în Bucureşti de pe autostrada A2, pe bdul Theodor Pallady
♦ Pasaj suprateran la intersecţia şos. Gării Căţelu – Industriilor – Drumul între Tarlale 39,5 mil. Lei
♦ Investiţie: 31,1 mil. lei
Mari retaileri precum Auchan, Kaufland, Leroy Merlin, Dedeman, Jumbo şi Ikea au văzut potenţial în această zonă, aşa că au ales să se ancoreze şi ei cu magazine aici. Terenuri goale, pline de buruieni, de mărăcini, dar şi de gunoaie, încă mai sunt disponibile în zonă, aşteptându-şi cumpărătorii pentru a deveni şi ele scena unor noi ansambluri rezidenţiale, potrivit unui reportaj realizat de ZF.
În perioada 2017-2022, în zona Theodor Pallady s-au livrat peste 7.750 de locuinţe, zona fiind foarte apreciată de clienţii în căutare de apartamente pentru achiziţie datorită accesului la transportul public subteran corelat cu proximitatea faţă de centre comerciale şi zone de agrement. La rândul lor, dezvoltatorii sunt motivaţi în primul rând de nivelul cererii şi de disponibilitatea şi accesibilitatea terenurilor de mari dimensiuni, unele fiind foste platforme industriale, precum şi de posibilitatea de a construi volume mari, blocuri cu regim de înălţime ridicat.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro