Primele două luni din acest an stabilesc un nou record pentru industria aviatică. Peste 3,3 milioane de pasageri au înregistrat aeroporturile locale, în creştere uşoară

Autor: Miruna Diaconu Postat la 24 martie 2024 55 afişări

Începutul de an a adus un nou record pentru industria aviatică locală, astfel că în primele două luni din acest an au fost înregistraţi peste 3,3 milioane de pasageri pe aeroporturile locale, potrivit informaţiilor Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Primele două luni din acest an stabilesc un nou record pentru industria aviatică. Peste 3,3 milioane de pasageri au înregistrat aeroporturile locale, în creştere uşoară

Dacă industria aviatică îşi menţine ritmul de creştere, numărul pasagerilor ar putea depăşi nivelul record al anului trecut. La o astfel de creştere ar putea contribui şi intrarea României în spaţiul Schengen.

Începutul de an a adus un nou record pentru industria aviatică locală, astfel că în primele două luni din acest an au fost înregistraţi peste 3,3 milioane de pasageri pe aeroporturile locale, potrivit informaţiilor Asociaţiei Aeroporturilor din România. Deşi traficul a înregistrat o creştere uşoară de aproape 3,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a fost stabilit însă un nou record, depăşind nivelul anului trecut, când a fost cel mai bun început de an pentru aeroporturile locale.

Cei mai mulţi pasageri i-a avut aeroportul Otopeni, care a fost tranzitat de aproape 2 milioane de persoane, adică 60% din totalul traficului aerian din lunile ianuarie şi februarie.

Dacă nu vor exista evenimente care să perturbe semnificativ activitatea aviatică, iar industria îşi va păstra ritmul de creştere, traficul de pasageri ar putea atinge în acest an cel mai înalt nivel în privinţa numărului de persoane transportate.

Creşterea traficului este susţinută şi de investiţiile derulate în aproape toate aeroporturile locale, care se pregătesc de creşterea traficului.

Asociaţia Aeroporturilor din România estimează că până în 2040 traficul de pasageri va depăşi 50 de milioane de pasageri, astfel că investiţiile în aeroporturi permit procesarea unui număr mai mare de călători.

Mai mult, traficul aerian din acest an ar putea creştere şi ca urmare a intrării României în spaţiul Schengen. Din luna martie a acestui an, călătorii români vor beneficia de avantajele spaţiului Schengen pe cale aeriană, ceea ce înseamnă trecere liberă, fără control de paşapoarte. Practic, se va reduce timpul petrecut în aeroport cu formalităţile de control pentru destinaţiile din spaţiul Schengen.

Industria aviatică, încetinită de pandemie, şi-a reluat creşterea şi a depăşit nivelul prepandemic. Astfel, anul trecut, aeroporturile locale au înregistrat un trafic de 25 milioane de pasageri, înregistrând pentru prima oară de la izbucnirea pandemiei depăşirea nivelului din 2019, considerat anul reper pentru industria aviatică.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.