Producătorul de zahăr Agrana a oprit activitatea de rafinare a zahărului în fabrica din Buzău

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 24 iulie 2024 52 afişări

Producătorul de zahăr Agrana a oprit activitatea de rafinare a zahărului în fabrica din Buzău

Agrana România, cel mai mare jucător de pe piaţa de zahăr, spune că a oprit procesul de rafinare din fabrica din Buzău încă din noiembrie 2023. Informarea vine după ce în presa locală a apărut informaţia că unitatea de producţie din Buzău a companiei va fi oprită. ZF a trimis ieri câteva întrebări către reprezentanţii companiei referitoare la această decizie.

„Operaţiunile de ambalare, depozitare şi logistica a  fabricii din Buzău funcţionează conform programului obişnuit, fiind sistat doar procesul de rafinare, activitate oprită încă din noiembrie 2023. Suntem nevoiţi să oprim procesul de rafinare a zahărului la fabrica din Buzău din cauza unor modificări apărute pe lanţul de aprovizionare, fapt ce cauzează efecte cu impact economic. Toate celelalte operaţiuni ale AGRANA România se derulează conform parametrilor obişnuiţi în fabricile din Roman şi Buzău”, au spus reprezentanţii companiei, care adaugă că „Drept urmare, săptămâna trecută, sindicatul a fost notificat oficial, în concordanţă cu legea, despre sistarea activităţii de rafinare pe termen nedefinit şi despre iniţierea conservării liniei dedicate din cadrul fabricii, pentru a împiedica degradarea utilajelor, astfel încât acestea să poată fi reutilizate la nevoie” .

ZF a întrebat şi câţi angajaţi vor fi afectaţi de o eventuală închidere a fabricii, însă compania a precizat că „respectă toate prevederile legale în relaţia cu sindicatul. Au fost programate, pentru săptămâna în curs, discuţii cu liderii sindicali, care au ca scop identificarea celor mai potrivite variante benefice angajaţilor vizaţi de sistarea campaniilor de rafinare, prin noi oportunităţi de muncă în cadrul companiei. Vom respecta întocmai contractul colectiv de muncă, aşa cum a fost el negociat şi acceptat de ambele părţi, în februarie şi care a intrat în vigoare începând cu luna martie 2024”.

                                                    

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zahar,
buzau,
fabrica,
rafinare,
oprire,
activitate

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.