Producătorul francez de avioane Dassault a livrat către o companie românească - Dokia Air, primul avion privat Falcon 2000LXS, al cărui preţ de listă depăşeşte 40 de mil. euro

Autor: Ştefan Stan Postat la 12 octombrie 2024 11 afişări

Producătorul francez de avioane Dassault a livrat către o companie românească - Dokia Air, primul avion privat Falcon 2000LXS, al cărui preţ de listă depăşeşte 40 de mil. euro

Dokia Air, companie privată de charter aerian cu sediul în România, a pus în serviciu un nou avion Dassault Falcon 2000LXS pentru a asigura transportul clienţilor locali şi regionali, potrivit ainonline. 

„Acesta este un mare pas înainte pentru charterul românesc, cu un business jet modern, foarte capabil şi foarte confortabil”, a declarat Florin Susanu, CEO Dokia Air. „Falcon 2000LXS este prima aeronavă nou-ieşită din fabrică din ţară. Designul său optimizat, fiabilitatea, capacitatea de zbor pe distanţe scurte, precum şi costurile scăzute de operare, sunt foarte apreciate de operatori şi clienţi.”

Cu o autonomie de peste 7.400 km, Falcon 2000LXS conectează non-stop toate perechile de oraşe europene majore şi rutele către Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Compania charter se aşteaptă ca zborurile către insulele greceşti să fie populare în timpul verii şi către locaţiile de schi din Austria, Franţa, Italia şi Elveţia în timpul iernii.

„ADN-ul unic al Dassault Aviation a fost, de asemenea, parte a deciziei finale de selecţie”, a declarat Susanu. „Moştenită din experienţa sa militară, compania a integrat întotdeauna cele mai avansate caracteristici tehnologice în aeronavele sale de afaceri, aducând mai multă siguranţă, fiabilitate şi confort pasagerilor.”

Dokia Air face parte din grupul Dokia Capital, controlat de discretul antreprenor român George Brăiloiu, care are afaceri în energie şi pe piaţa crypto. 

Dokia Capital este în top 100 cele mai profitabile companii din România în 2023, cu un profit net de 139 mil. lei, la afaceri de 112 mil. lei. 

George Brăiloiu a venit în atenţia publică acum mai bine de un deceniu, când a cumpărat într-o licitaţie manuscrisele lui Cioran de la Paris pentru 405.000 de euro pentru a le dona statului. 

Citiţi povestea lui George Brăiloiu în Business MAGAZIN.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avion,
companie

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.